Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere,  Siyasi Parti Temsilcilerine ve İdarecilere sitem etti.

Geçmiş dönemde Demokratik Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinde de bulunan ve şu anda ise Şehit-Gazi Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevini sürdüren Kemal Aydın, doğmak üzere olan çocuğunun vefatının ilgili doktorun Elbistan’a gönderilmesine ve doktor ile görüştürülmemesine bağladı.

 “Bugün bir Sendika Başkanı olarak değil acılı bir baba olarak basın açıklaması yapıyorum. Bizim canımız yandı, bir başka ailenin canı yanmasın. Başkan anneler, babalar ağlamasın, evlat acısı yaşamasın “ dedi. İl ve ilçe idarecilerine seslenen Aydın, şöyle konuştu:

“Biz çocuğumuzun doğumu için aslında gün almaya gelmiştik. Bizim Doktorumuz Elbistan’a gönderilmiş. O gün bir başka Doktor muayene etti ve yatış vermedi, çocuğumuz vefat etti. Eğer Doktorumuz bir başka İlçeye gönderilmemiş olsa idi, hastalarını takip etmeye devam etse idi belki de şimdi çocuğumuz yaşıyor olacaktı diyen Kemal Aydın, Neden 85 Bin nüfuslu bir İlçenin Doktoru bir başka ilçeye gönderilir bunu Siyasilere sormak istiyorum. İlçemiz bu kadar mı sahipsiz. Afşin halkının sahipsizliği siyasette vekilimiz olmadığından. Bu sebeple bu tür doktor görevlendirmeleri yaşanmaktadır. Oysa Afşin Kahramanmaraş'ın ikinci ilçesidir. Afşnimizin vekili olmadığından ilçemiz siyaseten de sahipsiz kalmıştır.”

“Ayrıca biz Doktorumuzla görüştürülmedik. Doktor asistanları Doktor ile Hasta arasında referanstır. Doktor ile Hastayı görüştürmeme gibi bir yetkileri yoktur. Ben Sendika Başkanı olarak Doktorumla görüşemiyorsam diğer vatandaşlarımızın durumunu düşünemiyorum. Afşin Devlet Hastanesinde ki çocuk ölüm sayılarının da araştırılmasını istiyoruz. Doktorlar bir başka ilçeye görevlendirilmemiş olsaydı bu ölümler gerçekleşmemiş olacaktı. Burada siyasetçilerimize çok büyük görevler düştüğünü hatırlatıyorum. Afşin’de ciddi manada hekim açığı bulunuyor. En yakın Elbistan ile Doktor sayısı yarışı yaptırıyorlar. Doktorlarımızı bir başka ilçeye görevlendirmesinler, göndermesinler.

Editör: TE Bilisim