Var olasın haber46.com.

Benim yıllar önce Kahramanmaraş Yorum Gazetesi’nde çalışırken kaleme aldığım bir yazımın konusu ‘kentin ağabeyi’ni aramaktı…

Daha sonra Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nde görev yaparken de benzer bir konuyu gündeme taşımıştım, bir başka yazıda…

Ki, yine sonraki dönemlere görev üstlendiğim Memleket Gazetesi’nde de konu aynıydı, bir başka yazımda…

“Bu kentin bir ağabeye ihtiyacı var! Ama bu kim olacak?” minvali soruları sıkça sorardım.

Yorum’dan ayrılalı da 7-8 yıl oldu. Yazı da yaklaşık 10 yıldır vardır.

Yani 10 yıldır bu memlekette cevabını aradığım soru bu?

Umarım bu kez haber46.com sorusuna cevap bulur:

“Kahramanmaraş'ın ağabeyi kim olacak?”

Ama şuna eminim ki; bu sorunun cevabı Akif Arslan olmayacak!

**

Kahramanmaraş’ın etkin haber sitelerinden biri olan haber46.com, “Kahramanmaraş'ın ağabeyi kim olacak?” soru cümlesinin altında şu ifadeleri kullanıyor:

Kahramanmaraş'ın ağabeyi kim olacak?

Yıllardır Ankara’da lobicilik faaliyeti yürütemeyen Kahramanmaraş, kendi bünyesinde yetiştiremediği ağabey eksiğini de her zaman hissediyor.

Adana’da Sabancı ailesi, Gaziantep’te Sanko ailesi şehrin isteklerini Ankara’ya hızlı bir şekilde iletirken, Kahramanmaraş bu eksiği her geçen gün daha da hissediyor.

1950 yılında sanayi üretimine hızla başlayan, Devletten aldığı 1 kuruş desteği 2 kuruş yatırıma dönüştüren ve çalışkanlığı ile 1993 yılında Türkiye’de en çok araba girişi yapan il unvanını alan Kahramanmaraş bünyesindeki ağabey eksikliğini her geçen gün daha da hissediyor.

 

Gaziantep’te Abdulkadir Konukoğlu’nun şehrin ağabeyi olması neticesinde, 7 OSB açarken, Kahramanmaraş hala 3 OSB ile yerinde sayıyor.

Gaziantep’e yaptığı yatırımlardan ziyade, Türkiye’nin birçok noktasına yatırım yaparak, istihdam sağlayan Abdulkadir Konukoğlu’nun da Kahramanmaraş’ta çimento yatırımı bulunuyor.

“Mesele Gaziantep ise biz 5 dakikada toplanırız” diyerek kamu kurumları ve kuruluşlarını iş adamları topluluğunu aynı masa etrafında toplayan Konukoğlu Ankara lobisini ise en etkin şekilde kullanıyor.

Kahramanmaraş’ta ise servetine servet katan iş adamları, şehrin ağabeyi pozisyonuna hala gelmek istemiyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi içerisinde 2 şirketi bulunan Forbes Dergisinde yayınlanan ve Türkiye’nin en fazla yardım yapan 50 hayırseveri içerisinde bulunan Kahramanmaraşlı iş adamı Hanefi Öksüz’ün ise Kahramanmaraş’ın ağabeyi pozisyonuna en yakın isim olmasına rağmen henüz bir girişimde bulunmaması Kahramanmaraş’ta ağabey kim olacak dedirtiyor?

Haber46 olarak buradan bir çağrıda bulunuyoruz, yerli otomobilin üretim bandına girmesi konuşulurken, Kahramanmaraş’a alınması için şehrin ağabeylerinin ve şehir erklerinin bir an önce harekete geçmesini temenni ediyoruz.

Kaynak: (https://www.haber46.com.tr/ekonomi/kahramanmaras-in-agabeyi-kim-olacak-h360084.html)

**

Elbette konu önemli ya da ben önemsiyorum.

Umarım benim de hayalim gerçek olur, haber46.com da soruya cevap bulur:

“Kahramanmaraş'ın ağabeyi kim olacak?”

Kahramanmaraş’ta siyasete öncülük edecek bir ağabey yok!

Sanayisinde, ekonomisinde bir ağabeyi yok!

Sporunda, kültüründe bir ağabeyi yok.

Neden yok?

İşte bu sorunun cevabı da şu anlatılan genellemede var:

“Kişi vefat etmiş. Azrail görevini tamamladıktan sonra sorgu melekleri kişiyi tutmuşlar götürüyorlar. Tam cennetle cehennemin arasına gelmişler. Sorgu melekleri kişiye seslenmişler:

- Buraya mı gitmek istersin, buraya mı?

Kişi bakmış ki bir yerde insanlar huzur içerisinde rahat ediyorlar. Diğer yerde ise kocaman bir kazan ve çıkan geri aşağı çekiliyor.

Kişi sormuş:

- Bunlar böyle de, bunlar niye böyle? Çıkanı geri çekiyorlar!

Sorgu melekleri cevap vermiş:

- Kazan da Maraşlılar var. Biri çıkmak istediği zaman, diğeri ayağından geri çekiyor!”

Mesele de bu kadar basit…

Biz birbirimizi istemez isek, bize ağabeyi ne yapacaksınız; emmiyi-dayıyı ne yapacaksınız?

- - - -