Bir dönem, ülkenin son 20 yılına damga vuran AK Parti'den ülke yönetiminde yer alan Ali Babacan'ın AK Parti'den koparak kurduğu ve kısa sürede ülke çapında örgütlenen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), ülkenin yaşadığı sıkıntıların "deva"sı olmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta önce atanmış sonra da seçilmiş başkan İrfan Karadutlu öncülüğünde, yönetimde bulunan 20 asil, 20 yedek yöneticinin en büyük avantajı siyaseten 'kirlenmemiş' olmasıdır, hiç kuşkusuz… Hepsi pırıl pırıl isimler: Karadutlu başta olmak üzere birçok ismi de tanıyorum.

Karadutlu; Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti'nin merkez ilçe başkanı (o dönem Kahramanmaraş büyükşehir değildi) iken partide yer almış bir isim (ki AK Parti'nin o dönemde sıkıntılar yaşamaya başladığını da ifade ediyor). Karadutlu bir dönemde AK Parti'den milletvekili aday adayı ve belediye başkan aday adayı olmuştu. AK Parti’den il yöneticisi de olmuştu.

Karadutlu, 30 yıldır sağlık camiasının içinde yer alıyor. Hastane başhekimi, sağlık müdürü oldu. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı. Yıllarca Vatan Hastanesi'nde doktor olarak görev yaptı. Kahramanmaraş'ın da yakından tanıdığı oldukça da mütevazı bir insan.

Kendi adıma düşünmüyor değilim "Böyle bir insan siyasete nasıl bulaşmış" diye. Bu merakımı da önceki gün akşam ikametgahımın bulunduğu Kılavuzlu’daki Gölkent Sitesinde yapılan bir mahalle çalışmasında yendim. İrfan Karadutlu "Küçükten beri siyasete ilgi duyardım" diye anlattı siyasete nasıl bulaştığını...

Toplantı, DEVA'nın halkın dertlerine deva olmak için atılmış bir adım. DEVA il başkanı İrfan Karatutlu, Kadın Çalışmaları Başkanı Hatice Koç, Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertan Kesici ve İl Halkla İlişkiler Sorumlusu Gönül Demir ile toplantıyı organize eden Parti Halkla İlişkiler çalışanı ve mahalle sakini Emine Kenger de toplantı da hazır bulundu.

Herkes dilinin döndüğünce bir şeyler anlatmaya çalıştı. İrfan başkan, "Deva olarak iki konu üzerinde duruyoruz. Biri adalet, biri ekonomi. Adalet olursa ekonomi iyi olur. Ekonomi iyi olursa adalet olur. Deva bunların çözümü için var. Genel başkanımız Ali Babacan'ın ekonomi konusundaki başarısı inkâr edilemiyor. Babacan'ın ekonomi kurmayları hazır" dedi.

Ancak anlayamadığım konu vardı; önceki günkü geceden. Sitenin içme suyu sorunu var, mahallenin toplu taşıma sorunu var.  İlköğretim okulu var ama lise için mahalleden çıkan çocukların birçoğu iki araç ile gidip geliyor. Sağlık sıkıntısı burada da var. Aile sağlığı merkezi personeli başlı başına sıkıntı sunuyor. Ancak toplantıda bulunanların bu konulara pek kulak asmaması da manidar oldu bence

Sözü uzatmaya gerek yok: Halkın sıkıntısına DEVA olunacaksa, bu tür toplantıların sıklıkla ve cesaret ile tüm kentte yapılması gerekiyor. Özellikle belediye hizmetlerindeki yetersizlik anlatılır ise ve belediye mevcut siyasi yönetimlerden el değiştirir ise, 2023'te beklenmeyen bir netice iktidar için görünür.

Bir yandan AK Parti iktidarı ve belediyelerini eleştirip, bir yanda da sandıkta farklı işler yapılırsa daha da bir şeye gerek yok.

Yalnız bir de not, DEVA bu tür toplantıları 3-5 kişi ile değil, daha çok yönetici ile yapmalıdır, diye düşünüyorum. DEVA, medyada da kendisine sunulan imkânları çok iyi değerlendirmeli; dün akşam Kent Kulisi’nde olduğu gibi...