Kahramanmaraş Büyükşehir ‘Güngör’ ile ivme kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (KMBB), Hayrettin Güngör’ün çalışmaları ile bir ivme kazandı.

Park bahçe bakımlarının yansıra yol çizgileri, grup yolları başta olmak üzere belediyenin mevzuatına göre yapması gereken hizmetler de kendini gösteriyor.

Seçilmesinin ardından uzun süre kamuoyundan büyük eleştiri alan KMBB Başkanı Hayrettin Güngör, planladığı teşkilatın oturması ile birlikte de olumlu eleştiriler alıyor.

Tüm ilçelerde yaptığı Muhtarlarla İstişare Toplantılarında Güngör'ün altını ısrarla çizdiği husus şuydu: Ayrımız gayrımız yok. KMBB, ilçe belediyesi hizmetleri yasa ile belirlenmiştir. Biz bu konuda daha çok görev üstleniyoruz. Önce beklenen hizmetleri tespit edelim ve bir aciliyet sırası belirleyelim. Biz ne yapabiliriz, ilçe belediyesi ne yapabilir?

Öte yandan il merkezinde yapılması planlanan hizmetler de gün yüzüne çıkıyor. Yedikuyular'daki bedesten çalışması, il merkezinin batı köyleri ile mesafesini kısaltacak Önsen Köprüsü ve bağlantı yolları, Kıılavuzlu Millet Bahçesi de ivmeyi daha da artıracak.

Kuşkusuz bu hizmetler görev süresi içerisinde çoğalacaktır. Ama Kahramanmaraş'ın asıl beklentisi kent içi trafik keşmekeşinin çözümü ve toplu taşımadaki gelişi güzellik… Trabzon Caddesinin yeniden akıcı hale getirilmesi de beklentilerin en önemlisi dur kuşkusuz.

Mevcut belediye başkanları ile uyum içerisindeki Güngör, eğer belediyeler aleyhine çalışmaz ise Kahramanmaraş’a iz bırakacak hizmetler yapacak… Bu inanç halkın yüreğinde oluşmaya başladı. 

- - -