Gölkent Siteleri, Mustafa Poyraz'ın belediye başkanlığı döneminde inşaa edilmiş, bugün yaklaşık 560 ailenin ikamet ettiği ve kentin batı bölgesinde yer alan bir yerleşkedir.

Kılavuzlu Mahallesi (köyü) içerisinde yer almaktadır.

Site 14 bloktan oluşmaktadır. Bloklar, 40+41 daireden oluşmaktadır. Yani nereden baksan 1500'den fazla seçmen bulunuyor.

Gölkent'te market, fırın, manav, bakkal gibi esnaf grupları var. Kasap yok. Pastane yok. Okul (ilk-orta) hemen sitenin bitişiğinde. Lise düzeyi yok. Öğrenciler kentin diğer liselerine gidiyor. Toplu taşıma ise tek hat (3 no) ile sağlanıyor. Hafta içi 15 dakikada, hafta sonları ise 30 dakika ara ile halk otobüsü çalışıyor.

Kılavuzlu Mahallesi Golkent'ten çıkan otobüs, Kayseri Yolundan geçerek, Hanefi Mahçiçek Bulvarı-Alparslan Türkeş Bulvarı-Necmettin Erbakan Bulvarı üzerlerinden Batıpark – Uzunoluk - Demokrasi Meydanı – Derepazarı istikameti ile kent merkezine ulaşım sağlıyor. Son durak Namık Kemal Mahallesi..

Kılavuzlu – Gölkent - Namık Kemal hattı üzerinde 137 durak bulunuyor. Kahramankart verilerine göre; 42 kilometrelik hatta sefer süresi ise yaklaşık 124 dakikadır. Gölkent'ten Derepazarı'na 50-60 dakikada ulaşabilirsiniz. Geri dönüşte ise Kanlıdere – Çocuk Bahçesi üzerinden aynı sürede ulaşım sağlıyorsunuz.

Çocuk Hastanesi, Yörük Selim Ek Binası, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne iki vasıta ile ulaşabiliyorsunuz. Sitelerden hastanelere gitmek için özel aracınız yoksa iki defa otobüs değiştirmek durumundasınız.

Sitenin en önemli sorunu içmesuyu sıkıntıdır. Ayda bir meydana gelen içme suyu isale hattı patlamaları nedeniyle 24 saate yakın sular kesiliyor. Ama sorunu çözmek için ne site apartman yöneticileri, ne site yöneticileri, ne mahalle muhtarı ve ihtiyar heyeti, ne KASKİ yönetimi, ne de Kahramanmaraş BŞB yönetimi adım bile atmıyor. Sular kesildiği zaman oturanların haleti ruhiyesini siz düşünün.

Hani diyorum ki; oy istemek için seçim zamanı gelenler, susuzluğu çözmek için de adım atsalar. "Başkan" unvanlılar, "müdür", "muhtar", "yönetici" etiketliler, taşıdıkları unvan ve etiketlerin gereğini yapsalar diyorum. Bin beş yüz, iki bin kişi az değil. Duası da, bedduası da bulunur.

Bu satırların yazarı, aslen Büyüksır mahallesinden (köyü) olup, doğma büyüme de Tekke (Yusuflar) Mahallesindedir. Hayatının 36-37 yılında Tekke'de yaşamış, sonrasındaki 19-20 yılında ise Binevler (İstiklal) Mahallesinde yaşamıştır. Ekim-2019 itibari ile de yazıya konu olan Gölkent'e yerleşim yaptı. Bu biraz da mecburiyettendi…

Ama bu bölgenin en önemli sorunu, içme suyudur. KASKİ her nedense bölgeyi görmezden geliyor. Su kesintisinin yüzde 90'ı ana hatların patlamasından kaynaklanıyor (her defasında verilen bilgi böyle). Ama diyorum ya bina ve site yönetimi de bu konuda duyarsız, muhtar da sanırım seçim döneminde burayı hatırlar, tıpkı ilçe ve büyükşehir belediye yönetimi gibi..

Sanıyorum ki, bu böyle devam edecek ama seçim döneminde de bizim yapacağımız bir işlem olacak...