1971 doğumlu, yani 48 yaşında ama görüntüsü 48’den çok küçük…

İlçesinden çok daha önce Beyoğlu mahallesinde doğdu. Beyoğlu Mahallesi, 2014’ten önce belde idi ve Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Statüsüne kavuşması ile de sayıları 50’yi geçen beldeler lağvedilince Türkoğlu ilçesine bağlı bir mahalle oldu.

Karalar ve Sarılar köylerinin Karapınar Vadisinin tabanına yerleşen ve Keçikler mevkiinde oluşan bu iki köyün birleşmesi ile de 1971 yılında Beyoğlu beldesi oluşturulmuştu. Ama beldenin ömrü, idare yapının değişmesi ile mahalle olarak kaldı.

Şimdiki Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş da; öncesi ile köy, ardından belde ve şimdi mahalle olan Beyoğlu’nda doğdu.

İlk ve orta öğrenimini doğum yeri Beyoğlu’nda, lise öğrenimini Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tamamladı. Ardında da Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Mühendisliğinden mezun oldu.

Yüksek öğrenimini tamamladığı yıl olan 1997 ile 2004 yılları arasında da öğretmenlik yaptı.

Sonrasında şansı siyaset ile açıldı.

2004’de Beyoğlu Belde Belediye Başkanı seçildi. 2009’da da ikinci kez aynı beldenin belediye başkanı oldu. 2014’de beldesinin lağvedilmesi ile ilçesine belediye başkanı seçildi. 2019’da da bu göreve ikinci kez seçildi.

Kısacası belediye başkanlığı görevinde 4’üncü dönemini yaşıyor.

Evli ve 4 kız babası.

**

Önceki gün Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile kendisini makamında ziyaret ettik.

Başkanımız Sermet Çuhadar, yardımcıları Ali Eskalen, Niyazi Kara, Neşe Yıldızhan ve yönetim kurulu üyeleri Fatma Ulusan, Pınar Yüzbaşıoğlu ve Kürşad Kerem Akçale ile cemiyetin gelen sekreteri bendeniz…

Akşamüzeri gerçekleşen bu ziyarette, önce eski bir tanıdık olan Süleyman Topçuoğlu ile sohbet ettik. Topçuoğlu, 2014 seçimleri öncesinde merkez ilçeye bağlı Karacasu Belediyesi’nin (Ferhuş) belediye başkanı idi.

Seçimin ardından da Süleyman başkan, Türkoğlu Belediyesi’ne geçiş yaparak burada başkan yardımcılığı üstlendi. Halen de bu görevine devam ediyor.

Bu arada, Osman Okumuş’un diğer yardımcılarından Ahmet Nar da, yine eski bir belde olan Yeşilyöre’nin belediye başkanı idi..

Yani Osman Okumuş, kendisi belediye başkanlığından gelen bir isim ve iki yardımcısı da eski birer belediye başkanı.

Başarı, güçlerin birleşmesinden doğuyor demekki..

**

Ziyaret sırasında Okumuş, ilçesinin Kahramanmaraş için 3’ncü metropol ilçe olacağını söylüyor. Onu kendisine hedef seçmiş gibi… Güzel de olur hani… Belki 2024’te Türkoğlu, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ve Onikişubat metropol ilçelerinin ardından bir başka metropol ilçesi olur. Kim bilir?

Okumuş, ilçesinin kabuk değiştirdiğini söylüyor. İmarı ile, sosyal yapıları ile, nüfusu ile, eğitim dünyası ile, hatta sporu ile de…

İlçedeki cezaevi çalışan sayısı yakında bin 500 kişi olacak.

İlçedeki yüksekokullardaki öğrenci sayısı bir hayli fazla.

Sanayideki gelişmeler ile çalışan sayısı da oldukça iştah kabartıyor.

İlçe imar açısından da önemli bir gelişim gösterdi.

Yeni Hükümet Konağı ve hemen yanıbaşında Belediye Hizmet Binası… Doğal olarak yeni açılan caddeler, meydanlar, mesire alanları, sosyal yaşam alanları…

Oysa eski Türkoğlu böyle değildi.

İlçenin bir ucundan girer, öbür ucundan yeniden yola koyulurdun…  Ama şimdi öyle değil.

**

Belediye Başkanı da ilçesinin her sorununa el atıyor. Her yatırımı istiyor. İnsanı ile içiçe bir başkanlık yapıyor.

Gelişim açısından özellikle sanayileşme yanında tarımsal alanlar konusu da Osman Okumuş’un kapsama alanında. Eğitim de aynı keza… Kahramanmaraş’taki üniversitede bölümlerin öğrencileri eksik kalırken, Türkoğlu’nda bu sayı tamam bir görüntü çiziyor.

Kahramanmaraş’ta siyasetin etkin ismi olan Mahir Ünal ile de çok yakın bir temas halinde. Bu da, kendisine hizmet konusunda büyük avantaj sağlıyor.

Hani derler ya, “Allah yürü ya kulum derse yürür…”

Osman Okumuş ta yürümeye, hizmetlerle büyümeye devam ediyor.

Ne diyelim:

Allah her ilçeye, bölgeye böyle belediye başkanları nasip etsin.