"22, 23, 24 ve 26.dönem Ankara milletvekilliğinde bulundu.

58. (Abdullah Gül) ve 59. (Recep Tayyip Erdoğan)Hükûmetlerde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yaptı.

60. (Recep Tayyip Erdoğan)Hükûmette 1 Mayıs 2009'a kadar dışişleri bakanı olarak görev aldı.

2005–2009 yılları arasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusunda görüşmelerin yürütüldüğü makam olan başmüzakerecilik görevinde bulundu.

1 Mayıs 2009'da gerçekleştirilen kabine değişikliğinde başbakan yardımcısı olarak görev yaptı.

61. (Recep Tayyip Erdoğan) ve 62. (Recep Tayyip Erdoğan) Hükûmetlerde başbakan yardımcılığı yaptı.

Ali Babacan, bakanlığı döneminde milyarlarca dolarlık IMF kredileriyle desteklenen, acı verici bir ekonomik reform programını yönetme görevi üstlendi; Türkiye ekonomisi iki ciddi krizden sonra kayda değer bir toparlanma kaydetti.

Türk siyasi arenasının çalkantılı döneminden daima uzak durdu ve popülizme düşmeden bir teknokrat gibi hareket ederek yalnızca ekonomik reformlara odaklandı.

Siyasi hayatı boyunca çeşitli düşünce kuruluşlarının toplantılarına katıldı."

Tırnak içindeki bu bilgiler (https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ali_Babacan) sitesinden alındı.

Ali Babacan, AK Parti'den ayrıldıktan  (08.07.2019) bur süre sonra (9 Mart 2020) Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'ni kurdu.

Kısa sürede de teşkilatları oluşturuldu. Kongreler yapıldı, yapılıyor.

Kahramanmaraş'ta da daha önce genel başkan Babacan gibi AK Parti'de siyaset yapan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. İrfan Karatutlu il başkanı olarak atanmıştı, ilk kongrede ise güven tazeledi (ki adeta bir kural bu).

Kahramanmaraş'ta geçenlerde bir istifa (Turgut Sezal) gerçekleşti. Beklendiği ve soylendiği gibi kopmalar yaşanmadı. Yaşanacak gibi de görünmüyor.

Parti teşkilat olarak zaman zaman sahaya iniyor. Esnafın, halkın derdini dinliyor.

Teşkilat, il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları biraz daha aktif olmalıdır. Kapı kapı gezmelidir. Anlatmalıdırlar.

DEVA'nın umut olması için, umut vermesi gerekir. Şu anda Kaf dağının ardında gibiler. Daha çok halkla içiçe olmalıdır. Aktiviteler artırılmalıdır. Mahalle toplantılarına ağırlık verilmelidir. Tabiri caiz ise 1 iken 2 olmanın yollarını bulmak gerekir.

Her gün zam ile uyuyan, zam ile uyanan, fahiş fiyatlarla mücadele gücünü kaybetmekte olan vatandaşa daha çok umut vermek gerekir.

"Umut, fakirin ekmeği ise her geçen gün büyüyor" tezi Babacan ve DEVA için mi? Göreceğiz. Esnaf para kazanıyor ise evini geçindirebiliyor ise o mutludur.

Esnaf mutlu ise ailesi mutludur.

Ailesi mutlu ise sitesi, sitesi mutlu ise mahallesi, mahallesi mutlu ise ilçesi, ilçesi mutlu ise ili, ili mutlu ise ülkesi, ülkesi mutlu ise bölgesi, bölgesi mutlu ise kıtası, kıtası mutlu ise dünya mutludur.

DEVA derdimize DEVA olacak mı göreceğiz...