Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi bir hafta içinde iki şehidini ebediyete uğurladı.

İlk olarak 28 Ekim'de Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yapan piyade er Ebubekir Sel'i defneden Andırın dün de İslam Çiftçi'yi dualarla ve gözyaşları ile sonsuzluğa uğurladı.

Hakkari'deki askeri araç kazasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ebubekir Sel, memleketi  Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere ilçeye bağlı Altınyayla Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Burada, baba Ergül, anne Selma ile şehidin kardeşleri Sümeyye, İbrahim, Kevser ve Fatma Kader Sel, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin yakınlarını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri teskin etti.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, mahalle mezarlığına getirildi.

Cenaze törenine, şehit Sel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti milletvekilleri Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, MHP  Milletvekili Sefer Aycan,  Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, protokol üyeleri ve ilgililer katıldı.

Vali Coşkun ile protokol üyeleri, baba Ergül Sel ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Mustafa Tekin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ebubekir Sel'in naaşı, Mahalle Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Bu arada dün de Irak'ın kuzeyinde şehit olan Çiftçi, ilçede son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışma sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er İslam Çiftçi, memleketi Andırın ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere ilçeye bağlı Boynuyoğunlu Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Burada, baba Fehmi ve anne Elife Çiftçi ile şehidin kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri teselli etti.

Cenaze törenine, şehit Çiftçi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti  Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,  Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, protokol üyeleri ve ilgililer katıldı.

Vali Coşkun ile protokol üyeleri, baba Fehmi Çiftçi ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Editör: TE Bilisim