Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Andırın Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ konulu çevrim içi konferans düzenlendi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve Gazi Meclisimiz tarafından 12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı’mızın 100. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2021 yılını “İstiklal Marşı Yılı” ilan etmesi münasebetiyle üniversitemizde çok sayıda faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olması hasebiyle bu yöndeki faaliyetlerimizi tüm yıla yayarak, İstiklal Marşı ruhunu anlayan ve yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Üniversiteler olarak iyi hekim, iyi öğretmen, iyi mühendis yetiştirirken, kendi köklerine, kendi kültür ve medeniyetine sahip, topluma en iyi şekilde hizmet üreten bireyler yetiştirme sorumluluğumuz var. İşte bize emanet edilen geleceğimizin teminatı gençlerimizi bu şuur ve bilinçte yetiştirmek zorundayız. Biz KSÜ olarak öğrencilerimizi bu şuurla yetiştirmek için, kurum ve kuruluşlarla etkili işbirlikleri yürütüyoruz.” dedi.

Çok yönlü bir insan olan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u iyi tanımamız ve anlamamız gerektiğini ifade eden Rektör Can, O’nun hürriyet, vatan, bayrak, istiklal gibi kutsal değerlerimize sahip çıkılması için toplumu harekete geçiren milli mücadelemize önemli katkılar sağlayan bir isim olduğunu ifade etti.

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan ise kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, Andırın’la ilgili her konuda desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a şükranlarını ifade etti.

Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu da programa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, konferansın faydalı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Andırın MYO İnşaat Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Erdem Alıç’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği konferans programına geçildi. Konferans kapsamında Andırın MYO Öğretim Görevlisi Cafer Baları, ‘‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı döneme ilişkin tarihsel süreç hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Cafer Baları, katılımcıların konuya ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

Editör: TE Bilisim