Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 46 milyon TL yatırım yapacağı Andırın İlçesinde dün Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün başkanlığında gerçekleştirilen Andırın İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe parti teşkilat başkanları da katıldı. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan bugüne kadar yapılan faaliyetlerle ilgili kısa bilgilendirmede bulundu.

Kaynakların, zamanında ve doğru kullanımıyla başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; “İktisat biliminde geçtiği gibi, talepler sınırsız, imkanlar ise, ona göre sınırlıdır. Kural ne? Bu talep ve imkanları uygun zaman diliminde buluşturmak ve yapmaktır. Her talep, bir ihtiyaç olmayabilir. Esas olan, talepler içindeki ihtiyaçları araştırmak ve buna göre bir eylem planı hazırlamaktır. Allah’a şükür biz bu program takvimini yaptık ve hemen uygulamaya geçtik. Yönetimin altın kuralı: İnsan kaynağını, mali kaynakları ve zamanı iyi değerlendirebiliyorsanız, Allah’ın izniyle başaramayacağınız hiçbir şey yoktur” dedi.

ANDIRIN'DA 46 MİLYON TL YATIRIM VAR

“Yol, köprü, park ve bahçe hizmetleri kapsamında, yarısından çoğu tamamlanan, diğer yarısı da kısa süre içinde bitecek olan toplam 15 milyonluk çalışma yaptık” diyen Güngör, şunları kaydetti:

“Her bir mahallemizde uygun bir yaşam merkezi olmalı. Çocuklarımızın gelip güven içinde ders göreceği, kadınlarımızın nezih bir şekilde sohbet edeceği, yaşlılarımızın güzel bir şekilde vaktini geçireceği mekânlara ihtiyacımız var. Andırın Millet Konağı ve Bahçesinin temelini attık, bu yıl bitiriyoruz. Artık bu gibi mekânlar, sosyal hayatın gereğidir.

Pandemiyle mücadele kapsamında derman kart, sosyal ve sağlık yardımları, gıda paketi gibi hizmetlerimizi artırdık. Bununla bağlantılı yeni bir çalışmamızdan da söz etmek istiyorum. İlimizin yoksulluk haritasını çıkarıyoruz. Bugüne kadar, taleplere göre ihtiyaç sahibi listeleri oluşturulmuş. Ama bunların dışında da ihtiyaç sahibi var mı, bunlar ne kadardır, bunu kayıtlarımızda çok göremiyoruz.

İlimizdeki bütün ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Bunları ilçelerimizle paylaşıyoruz. Aynı şekilde valilik, kaymakamlıklarla da görüşüp, onların bilgi bankalarından da istifade ediyoruz. Mahalle muhtarlarıyla, imamlarıyla da iletişime geçip, ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Andırın Kapalı Pazar Yeri için proje oluşturuyoruz. Su, kanalizasyon ve arıtma alanında bir yıl içinde sonuçlanmasını öngördüğümüz, 21 milyon tutarında çalışmalar başlattık. Kapalı durak, sinyalizasyon ve işaretleme sistemini kuruyoruz. 8 binin üzerinde ağaç fidanı desteğinde bulunduk. Sulama borusu çalışmalarımız tamamlanmıştır. Bu hizmetlerimiz inşallah artarak devam edecek. Andırın’a çok şükür toplam 46 milyon yatırım yaptık.

Hep bardağın dolu tarafına bakmak gerekir. Sabır, şükür, gayret olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Özgüvenimiz yüksek olsun, bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde birçok şey başardık, bundan sonra da inşallah başaracağız. Önümüzdeki süre içinde inşallah bu konuştuğumuz sorunların hiçbirini konuşmuyor olacağız.”

BİR TAKIM GEZİ VE ZİYARETLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, ilçeye gelişinde Andırın İlçe Belediye Bakşkanı Ahmet Doğan’ı ziyaret ettikten sonra Büyükşehir ve İlçe Belediyesi yetkililerin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantının ardından İlçe Kaymakamı Emre Dündar’ı da ziyaret eden Güngör, daha sonra mahalle muhtarları ile toplandı ve son olarak ta yatırımların yapılacağı yerleri ve yapılmakta olan yatırımları inceledi.

Editör: TE Bilisim