Kahramanmaraş/Andırın (SHA) - Kahramanmaraş’ta yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yaşayan kızıl geyik ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.  

Andırın ilçesine bağlı Kargaçayırı Mahallesi’nde yer alan Karaçoban Tabiatı Koruma Alanı Geyik Yerleştirme Sahasına, geçen yıl bırakılan ve sayıları yaklaşık 500 olan kızıl geyiklerin aç kalmaması için doğaya yem bıraktı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğüne ait araçlarla balyalar halinde getirilen yonca, pazar artıkları ve benzeri yemler, ekipler tarafından geyiklerin uğrayabileceği alanlara yerleştirildi.

Andırın Kaymakamlığı ve Belediye tarafından organize edilen etkinliğe Kahramanmaraş Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Avcılar Derneği ve STK’lar katıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korunan, gözetim altında tutulan kızıl geyiklerin, karlı dağlarda sarp alanlara bırakılan yemleri yedikleri, foto kapanlar tarafından görüntülendi. 

Kış şartlarının ağır geçtiği bölgelerde yaban hayvanlarının yoğun bulunduğu noktalara yem bırakılarak hem bu hayvanların yerleşim yerlerine inmesi önleniyor hem de türlerin kışı en az zararla atlatmaları sağlanıyor. 

Olumsuz kış şartlarında yaban hayvanları için yem desteğinin kış boyunca süreceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim