Türkiye geneli gerçekleştirilen zincir 2 kod adlı operasyonda; Kaçakçılık faaliyetlerini önlemeye  yönelik tespit edilen çalışmalarda; 2 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenirken, operasyon kapsamında H.M. isimli şahsın iş yerinde ve depo olarak kullandığı ikametinde arama yapıldı, yapılan arama sonucunda 568 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Ayrıca Ö.B.E. isimli şahsın işyerinde yapılan aramada işyerinin alt depo olarak kullanılan kısmında, bir duvarın ahşap dolap olduğu görülmüş, dolabın zula bölmesi olarak kullanılabileceği değerlendirilerek yapılan kontrolde kızaklı bir kapı olduğu tespit edildi. Kızaklı kısmı açıldığında arka tarafında alkollü içki imalatında kullanılan çok sayıda malzeme olduğu görüldü ve yapılan aramada; etil alkol, boş içki şişesi, sahte alkollü içki bandrolü, alkollü içki etiketi, marka etiketleri, içki şişe kapakları, içmeye hazır sahte kaçak alkollü içkiler ele geçirildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile H.M. ve Ö.B.E. isimli şahıslar gözaltına alınarak 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçu kapsamında soruşturma başlatıldı

Editör: TE Bilisim