Birçok beslenme öğesinde olduğu gibi börek tüketiminde de seçilen ürünün ve içeriğinin önemi büyüktür.

Sağlıklı ve besleyici bir içerik börek yapımında da elzemdir ve kullanılan malzemelerin bütününün taze olması gerekmektedir. Böreğin içerisinde sıklıkla kullanılan yumurta, peynir gibi malzemeler vücudumuzun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılarken, makul miktarda kalori ile uzun süren tokluk hissini bizlere sağlamaktadır.

Bunlara ek olarak vitamin açısından zengin malzemeler zindeliği artırır ve bazı hastalıklar için de önleyici rol oynar. Hafif yapılmış bir börek midemizi tok tutarken hem de sağlıklı beslenme konusunda bizlere yardımcı olur.

Ayrıca böreklerde bulunan çörek otu binlerce yıldır tüm dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Vitamin olarak içerdiği A, H, C, B1, B2 ve B6 sağlığımıza katkıda bulunurken, thymoquinone bileşeni ise bir çok hastalık için şifa kaynağıdır, bunlardan bazıları bronşit, romatizma, alerji, artrit, astım gibi sıralanmaktadır. Öte yandan ürik asiti azaltır ve kan şekerini düşürür.

Bu anlamda incelendiğinde, kararında ve taze tüketilen böreğin günlük hayatımıza ve sağlığımıza katkıları aşikârdır, tercih edilmesi gereken en önemli unsur, otlu börek, peynirli börek ya da kıymalı börek fark etmeksizin sağlıklı ve arınık bir ortamda hazırlanmış olmasıdır.

Taze malzemeler ile günlük yapılmış sıcacık börekler sofranızda keyifli öğünler geçirmenizi sağlayacaktır.

https://www.sakranboregi.com/borekler-ve-faydalari/  

Editör: TE Bilisim