Ağustos ayından itibaren tüketilmeye başlanılan ve sonbaharın sonuna kadar rahatlıkla tüketebileceğimiz lezzetli palamut balığının faydaları da anlatmakla bitmiyor.

Ilık denizleri seven palamut balığı en çok Marmara Denizi ve Karadeniz’de görülür. Omega 3 yağ asidi bakımından en zengin balık türleri arasında yerini almıştır. Bu yazıda sizlere palamut balığının bilmediğimiz faydaları da neler anlatacağız.

Balık çeşitlerinin arasında hazırlanışı en zahmetsiz olan palamut aynı zamanda zengin besin değerlerine de sahiptir. Palamut balığının faydaları protein ve D vitamini açısından oldukça zengin ve besleyici olmasıdır. A vitamini, folik asit, potasyum, fosfor gibi besin değerlerini içinde barındıran zengin bir balıktır, palamut.

Palamut balığının; palamut vazonu, çingene palamudu, kestane palamudu, torik, piçuta, sivri altıparmak gibi türleri bulunur. Boylarına göre farklı isimler alır.

Palamut balığı sürü halinde yaşar. Kıyıda da açıkta da yaşayabilen palamut balığı hızlıca büyüyebilmektedir. Pulsuz bir yapıya sahip olan palamutun dişleri büyük ve uzundur. Palamutun eti siyahtır ve uzunluğu 90 cm’e kadar çıkabilir.

Peki besin değeri bu kadar yüksek, eti bu kadar lezzetli olan palamut balığının bilmediğimiz faydaları nedir? Saymakla bitmeyecek olan palamut balığının bilmediğiniz faydaları neler gelin birlikte göz atalım.

Palamut balığının bilmediğiniz faydaları arasında cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlaması vardır.

İçerisindeki potasyum sayesinde kolesterolü düzenler. Kan basıncını azaltır.

Sinir hücrelerinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Beynin hafıza kısmını güçlendirir.

Saç köklerini daga güçlü bir yapıya ulaşmasını sağlar dökülmesinin ve kırılmasının önüne geçer.

Palumut balığı düzenli tüketildiği zaman diş ve kemik yapısını güçlendirir.

Sindirim sisteminde mutasyona uğrayabilecek hücreleri iyileştirir. Böylece kanser hastalıklarının önüne geçebilir.

Palamut balığının içerdiği yüksek A vitamini göz sağlığı için oldukça faydalıdır.

Bu yazımızda palamut balığının bilmediğimiz faydaları neler birlikte değindik. Bu kadar faydalı ve lezzetli bir balığı en iyi Anadolu yakası sakinlerinin uğrak mekanı olan alkolsüz balık restoranı Sunmare ‘de sevdiklerinizle yemek daha keyifii olacaktır.

KAYNAK: https://www.sunmare.net/blog-palamut-baliginin-bilmedigimiz-faydalari#:

Editör: TE Bilisim