Ülkemizde özellikle dini bir yönü de bulunduğu için ve hatta Peygamber Efendimiz tarafından düzenli olarak yaptırıldığı için hacamat çok sık tercih edilen alternatif tıp teknikleri arasında yer alır. Deri altında biriken kirli kanın atılmasını sağlayan hacamat için her yıl içerisinde de belirli bir hacamat takvimi hazırlanır. Yaklaşan yeni yıl hasebiyle de 2023 hacamat takvimi tatbik edilerek, hacamattan daha yüksek bir fayda elde edilmesi mümkündür. Yazımızın devamında Kahramanmaraş ve çevre illere hizmet sunan Kahramanmaraş hacamat merkezi hakkında da bilgiler bulabilirsiniz.

Yeni bir yılın ilk döneminden itibaren hacamat takvimi takip edildiğinde yıl içerisinde birçok farklı hastalığa karşı korunmak ve daha sağlıklı yaşamak mümkündür. Bu çerçevede 2023 hacamat takvimi içerisinde de 12 ay boyunca en önemli günlerde hacamat tatbik edilebilir. Özellikle altın hacamat günleri olarak 2023 yılında 6 Haziran 2023 tarihi ön plana çıkarken, sünnet hacamat günleri açısından da

  • Kış mevsiminde 12-14 Ocak, 12 Şubat, 9 Mart 2023
  • İlkbahar mevsiminde 8-10 Nisan, 7-9-11 Mayıs, 8-10 Haziran 2023
  • Yaz mevsiminde 9 Temmuz, 6-8 Ağustos, 2-4 Eylül 2023
  • Sonbahar mevsiminde ise 2 Ekim, 5 Kasım ve 3-5 Aralık tarihleri görülmektedir.

Bunun yanında her ay içerisinde birçok uygun hacamat günleri de yer almaktadır.

2 Hacamat Arası Kaç Gün Olmalı?

Hacamat tedavilerinin uygulanmasında her iki hacamat uygulaması arasında belirli bir sürenin bırakılması gerekir. Usulen de hacamat uygulamalarında herhangi bir hastalık ile karşılaşılmasa da yılda 2 seans uygulanması uygun görülmektedir. Eğer kişide herhangi bir ciddi rahatsızlık varsa ayda 1 kez olmak üzere 7 seansa kadar yaptırılması faydalı görülürken, kronik rahatsızlıklarda 10 ya da 15 günde bir dahi hacamat yapılabilir.

Hangi Gün Hacamat Yapılmaz?

Dini bilgilere göre hacamatın hicri ayların 25'inden sonra ve 5’inden önce yapılmaması tavsiye edilir. Bunun dışında da hafta içerisinde Çarşamba ve Cuma günleri hacamat olmaktan sakınılması gerektiği ifade edilir.

Hacamat Ne Zaman Hangi Aylarda Yapılır?

Aslında sağlığa faydası dokunması açısından hacamat yaptırmayı tercih ediyorsanız, belirli bir mevsim hafta ya da aydan bahsetme gerektiği yoktur. Fakat sünnet olması açısından düşünüldüğünde hacamatın hicri aylarda 17. 19. ve 21. günlerde yapılması daha fazla önerilir. Ayrıca hacamat yaptırmak için en doğru aylar ilkbahar ve sonbahar mevsim geçişleri olarak kabul edilir.

Kahramanmaraş Hacamat Merkezi

Kahramanmaraş hacamat merkezi, hem Maraşlı hemşehrilere hem de çevre illere uzun yıllardır hizmet veren bir kuruluştur. 30 yılı aşkın tecrübesini sunarken, resmi hizmet prosödürüne uygun şekilde hareket etmektedir. Kahramanraş’ta resmi izinleri alınmış müstakil olarak hacamat ve sülük uygulama merkezi olarak billinen Dr. Cuma SABUN Muayenehanesi, Abdulhamithan Camii civarında bulunmaktadır. Siz de hacamat ve sülük tedavileri ile tanışmak isterseniz Dr. Cuma SABUN ile görüşerek aklınızdaki sorulara cevap alabilirsiniz. Dr. Cuma SABUN ile bu 530 467 71 47 numaradan iletişim kurabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim