Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde Çağlayancerit Belediyesi, Çağlayancerit Kaymakamlığı ve mahalle muhtarlarının iş birliğinde yardıma muhtaç vatandaşlar için faaliyete geçirilen Sosyal Market ve Aşevi hizmete açıldı. Aşevinde 450 ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşa sıcak yemek verilecek, Sosyal Market’te ise ihtiyaç sahiplerinin gıda ve giyecek ihtiyaçları karşılayacak.

Çağlayancerit Belediyesi Sosyal Tesisleri yer alan Sosyal Market ve Aşevi’nin açılışına Çağlayancerit Kaymakamı Özgür İşçimen, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Berk, MHP ilçe Başkanı Adem Yavuz, Deva Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, İYİ Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mustafa Tunç, mülki ve idari amirler ile vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş’ta ilk olarak faaliyete geçirilen Aşevi ve Sosyal Market’in açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Özgür İşçimen, “İlçe Kaymakamlığımız ve Çağlayancerit Belediyemizin katkıları ile Aşevi  (mavi renk) ve Maraş da ilk defa hayata geçirilen Sosyal Market hizmetlerinin açılışlarını yapıyoruz. Bizlerle bu heyecanı paylaşan ve açılışımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum. Aşevi projemiz kapsamında yılsonuna kadar 450 ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşımıza sıcak yemek sağlayacağız” dedi.

Projeyi kısa sürede bakanlığa sunduklarını kaydeden İşçimen, şunları söyledi: “1 Milyon TL’lik ihale bedeliyle bu hizmetimizi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda sosyal market projemiz ile ihtiyaç sahibi hanelerin kendi istek ve taleplerine binaen ücretsiz olarak alış veriş imkânı sağlanacak. Gerçek ihtiyaç sahiplerine devlet eliyle gıda ve kıyafet ürünleri ulaştıracağız. Ramazan ayının marifeti ve bereketi üzerimize olsun.”

BAŞKAN SARIALTUN: SOSYAL YARDIMLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ!

Sosyal yardımlaşmanın önemini ortaya koyan projeye katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun ise ilçe kaymakamlığı ile bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Çağlayancerit İlçe Kaymakamımız Sayın Özgür İşçimen ile birlikte sosyal yardımlaşmanın en güzel örneğini ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. İlçemiz için güzel bir proje oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya gelip gıda ve giysi ihtiyacını buradan temin edebilecekler. İlçemizde gerek devlet eliyle gerekse sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Sosyal Market ve Aşevi projemizin süreklilik arz etmesi için hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz.”

“VATANDAŞLARIMIZIN GELİR SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ!”

Çağlayancerit ekonomisinin mevsimlik işçilik üzerine şekillendiğini ve vatandaşların genellikle yaz aylarında şehir dışında istihdam imkânı bulduğunu kaydeden Başkan Sarıaltun, ilçenin ekonomik yapısının süreklilik arz eden bir yapıya kavuşması için çalıştıklarını belirtti. Sarıaltun, “Çağlayanceritli vatandaşlarımız genellikle yaz aylarında şehir dışında buldukları geçici işlerle hayatlarını ikame ettirmeye çalışıyorlar. Biz, bu sistemin değişmesini ve kendi yaşadıkları ilçede istihdam bulmalarını istiyoruz. Bunun için özel sektör ve müteşebbislerle görüşmelerimiz sürüyor. Diğer yandan meşhur Çağlayancerit Cevizimiz için işleme ve paketleme tesisi kuruyoruz. Yine ceviz başta olmak üzere çiftçimizin tarım ürünlerini pazarlayabilmesi için kooperatif kurduk. Çağlayancerit’te en iyi ve en güzel şekilde yetişen ürünlerin üretimini artırarak ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında özellikle yaz aylarında dinlenme ve mesire alanı olarak tercih edilen ilçemizin turizmden daha fazla pay alması için projeler geliştiriyoruz. Tek derdimiz Çağlayanceritli hemşerilerimiz mevsimlik işler için ailesinden ayrılmadan kendi ilçesinde çalışıp kazansınlar ve kendi ilçesinde harcayarak kendi esnafına katkı sağlasınlar.”

Editör: TE Bilisim