Milliyetçi Haraket Partisi’nin Çağlayancerit Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Güler, 5 Kasım 2020 günü yapılacak olan Çağlayancerit Belediyesi Meclis Toplantısına bir önerge verdi.

Güler verdiği önergede taşeron işçilerinin ücretlerinin net  % 40 oranında artırılmasını istedi. Güler önergesinde şunları belirtti: “Bilindiği üzere Belediyemiz bünyesinde taşeron işçiler çalışmaktadır. İlçemizin tüm yükünü omuzlarında taşıyan, gece gündüz demeden her ne iş olursa olsun canla başla çalışan emekçi kardeşlerimiz geçim sıkıntısı çekmektedir.  Bu sebeple bu işçilerimizin maaşları günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi için maaşlarında net % 40 oranında iyileştirme yapılması için önergemizin gündeme alınması hususunda belediye meclisimize sunarız” dedi. 

Çağlayancerit Belediyesi’nde 47 işçi ve 2 güvenlik görevlisinin bulunduğu belirtildi.

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu gibi diğer ilçe belediyelerinde çalışan işçiler için de böyle bir teklif verilmesi bekleniyor. Haziran ayında maaşlarının artmasını bekleyen işçilerin maaş artışının yapılamaması ve artışın 31 Ekim 2020 tarihine kadar görüşüleceği belirtilmişti.  Verilen bu teklif işçilerin umudu oldu.  

Editör: TE Bilisim