Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mevlid Kandili’nin, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Sarıaltun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyaya kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve sevincini yaşıyoruz. İyiliği, doğruluğu, adaleti ve ahlâkıyla insanlığın ufkunu aydınlatan Hz. Muhammed’i (s.a.v) anlamak ve takip etmek dünya ve ahiret saadetinin yegâne anahtarıdır. Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya; ilime, inanç ve selâmete davet eden Peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir.”

Mesajında, Peygamber Efendimize yakışır bir ümmet olmanın önemine değinen Sarıaltun, şunları kaydetti: “Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bizlere vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı; zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi hâsılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı vazife bilip hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, Peygamber Efendimizin kâinatı onurlandırdığı bu mübarek geceyi en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim