İlçe merkezinde belirli noktalara bayat ekmek kutuları bırakan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kutularda toplanan ekmekleri kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına ulaştırıyor. Yaz aylarında hayvan barınakları ve hayvan severlere gönderilen bayat ekmekler, kış aylarında da zorlu kış şartlarında hayatta kalmaya çalışan yaban hayvanlarına ulaştırılıyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri düzenli olarak Ahir Dağında bulunan ormanlık alanlara bayat ekmek kutularında toplanan ve esnaftan toplanan ekmekleri dağıtıyor. Dulkadiroğlu merkezinde bulunan bir çok esnafta bu anlamlı faaliyete destek olurken, vatandaşlardan da Dulkadiroğlu Belediyesi’ne destek geldi.

Geçtiğimiz hafta toplanan bayat ekmekler, Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri tarafından Ahir Dağı’nda bulunan yaban hayvanlarına ulaştırıldı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.  Özellikle bu yıl kış aylarının çok çetin geçtiğini aktaran Başkan Okay, bu süreçte yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına sahip çıktıklarını aktardı. İlçe merkezinde bulunan bayat ekmek kutularının bu anlamda çok büyük önemi olduğunu aktaran Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü:

“Göreve geldiğimiz ilk yıl ilçe merkezimizde çeşitli noktalara bayat ekmek kutuları oluşturduk. Bunun yanı sıra ara mahallelerimizde vatandaşlarımızın bayat ekmekleri çöp konteynırlarının belli bölümlerinde oluşturulan yerlere bırakmaları konusunda çeşitli çalışmalar yaptık. Buradan elde ettiğimiz bayat ekmekleri yaz aylarında hayvan barınaklarında değerlendirdik. Kış aylarında ise yaban hayvanlarının daha çok ihtiyacı olduğunu düşünerek bu konuda oluşturduğumuz ekibimizle bayat ekmekleri yaban hayvanlarına ulaştırdık. Yapmış olduğumuz bu projeye ilçemizde bulunan esnaflarımız da duyarlılık gösterdi. Onlarda iş yerlerinde artan bayat ekmek ve sebzeyi bize ulaştırdılar. Temin ettiğimiz tüm bu yiyecekleri dağlarda aç kalan hayvanlara ulaştırdık. Yoğun geçen bu kış aylarında şartlar elverdiği sürece bu çalışmamızı devam ettireceğiz. Ben konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim