Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, Yalnız Ardıç bölgesinde inşaatı devam eden A Tipi Mesire alanında Kahramanmaraşlı gazetecilerle birlikte incelemelerde bulundu.

Başkan Okay, Yedikuyular’ın ardından Kahramanmaraş’ın yaz kış kullanılacak önemli bir reklalasyon alanına kavuştuğunu söyledi. Bu önemli projeyi Kahramanmaraşlı gazetecilerle birlikte inceleyen Başkan Okay, toplam alanı 407,00 m2 olan tesisin tamamlandığında bölgeye hitap edeceğini söyledi.

Başkan Okay, tesis içerisinde 30 adet Bungalov evi, Kır Kahvesi, Kır Lokantası, 1800 m2 çocuk oyun alanı, günübirlik piknik alanı, spor kompleksleri, tematik dil köyü, günübirlik çadır kampı, yöresel ürünlerin için sergi ve satış büfeleri ve çeşitli aktivite alanlarının bulunacağını aktardı. Mesire alanında bir de seyir kulesi olacağını dile getiren Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bölgemizde bulunan yeşil alanları en verimli şekilde değerlendirme adına önemli bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmaların ilk etabını biraz aşağıda B tipi mesire alanı olarak tamamlayarak hizmete açtık. Bu ikinci etap çalışmaları kapsamında da A tipi mesire alanımızın inşaatına başladık. Bu alan tamamlandığında Kahramanmaraş’ın mesire alanı bakımından en gözde mekanı olacak.

İçerisindeki donatıları çok zengin ve Kahramanmaraş’a yakışır kalitededir. Bu alanımızın en büyük özelliği konaklaya bilir olmasıdır. İçerisinde ilk etapta yaklaşık 30 bungalov ev bulunmaktadır. Ayrıca karavan ve çadır kampı alanı da mevcuttur. Yine bir diğer önemli özelliği de tesisimizin içerisinde dil köyünün olmasıdır. Bu alanda gençlerimiz yabancı dil eğitimi alabilecek.

Ben bu güzel geziye katılan tüm basın mensuplarına da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ortaya koyduğumuz projeleri yakinen görmeleri ve değerlendirmeleri de bizler için son derece önemli.”

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim