Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü iş birliğinde MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB) İl Ekibi’ne yönelik gerçekleştirilen Hafif Arama Kurtarma Eğitimi, katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi’nde gerçekleştirilen 32 saatlik Hafif Arama Kurtarma Eğitimi 4 gün sürdü. Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hasan Altın ve AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından verilen uygulamalı ve teorik eğitimlere, Dulkadiroğlu ile Onikişubat ilçelerinde görev yapan 28 öğretmenden oluşan MEB AKUB İl Ekibi katıldı.

Eğitim sonunda enkaz üzerinde uygulamalı arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatın ardından eğitimlere katılan öğretmenler için katılım belgesi töreni gerçekleştirildi. Törene İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş İl AFAD Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Halit Demirtaş ve Mehmet Üzüm, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hasan Altın ve eğitim alan öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Kahramanmaraş İl AFAD Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, MEB AKUB İl Ekibi’nin tamamen gönüllü öğretmenlerden oluştuğunu belirterek, eğitimlerde gösterdikleri gayretlerden dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise MEB AKUB İl Ekibi’nin eğitim ve faaliyetlerine değer verdiklerini kaydederek, “Herhangi bir afet durumunda gönüllü olarak hepinizin tek kaygısının zor durumda olan insan ve diğer canlıları kurtarmaya çalışmak olması, gerçekten büyük takdir gerektiriyor. Kutsal bir görevi ifa etmek için eğitimler alıyorsunuz. Bu kutsal görevi gerçekleştirmeniz için her zaman destekçiniz olacağız. Hepinize bu gayretleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan MEB AKUB İl Ekibi’nde görevli öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilisim