Kahramanmaraş’ın en küçük ilçelerinden birin olan Ekinözü’nde içmelerin daha verimli kullanılması için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ile 5 milyon TL’lik termal otel yapılıyor. Yatırımın 3.5 milyon TL’si Cela Termal Turizm ve Tic. Ltd. Şti. ve 1.5 milyon TL’si de TKDK tarafından karşılanacak.

Cela Termal Turizm ve Tic. Ltd. Şti. sahibi Harun Şahin, verdiği yazılı bilgide, TKDK ve Cela Termal Turizm ve Tic. Ltd. Şti. çalışması ile Ekinözü ilçesine Termal Otel açılacağını bildirdi. Şirket ve proje sahibi İç Mimar Harun Şahin, içmeleri ile ünlü olan ilçeye kazandırılacak olan Termal Otel’in TKDK’nın hibe onayından sonra kurum ile önceki gün sözleşme kaydettiklerini söyledi. 3 dönümlük araziye yapılan otelin etrafının da kale şeklinde surlarla çevrildiğini kaydetti.

Projede 25 adet 1+1, 8 adet VIP aile hamamı ile 1 adet umumi hamam bulunuyor.  Proje içerisinde berber, kasap, fırın, manav ve market yer alıyor. Yılın 12 ayı hizmet verecek olan tesiste, hamamdan çıkan atık sıcak su da seralara aktarılacak. Ve böylece tavası ile ünlü olan Ekinözü’nde domates, biber ve patlıcan gibi tarımsal ürünler de organik olarak yetişecek. Otel, bölgede bulunan doğal kaynaklar ve taşlardan yapılarak doğaya ve bölgeye uygun bir yapı halini alacak. Proje 2 yıl içerisinde bitirilecek ve otel hizmete açılacak.

Cela Termal Turizm ve Tic. Ltd. Şti.’nin ve projenin sahibi Harun Şahin, 1980 Kahramanmaraş Ekinözü doğumlu. İstanbul’da ikamet ediyor. Medya ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren 8 aktif şirketin de sahibi konumunda. Cela Termal Turizm ise 9. aktif şirketi. Şahin, memlekete olan vefa borcunu ödeme adına getirimli olmamasına rağmen kendi memleketine böyle bir yatırım kararı aldı. Şahin, şunları söyledi:

“Termal Otelin toplam yatırım maliyeti 5 milyon liradır. TKDK bu projenin 1.5 milyonunu karşılamaktadır. Projenin bitim tarihi ortalama iki yıl sürecek. Proje için TKDK ile 03.06.2020 tarihinde sözleşme imzaladık. Doğup büyüdüğügüm Ekinözü ilçesine yapmış olduğum bu projenin vatana, millete ve Ekinözü’ne hayırlı olmasını diliyorum. Ekinözü temiz havasıyla, içermeleriyle bölgenin yaylası mahiyetindedir. Afşin, Elbistan ve Nurhak o bölgede, içmeleriyle cazibe merkezidir. Aynı zamanda bölgedeki şuanda yapılan en büyük ekonomik yatırımdır.

Bu termal otelde 8 adet aile hamamı bulunacak. Her hamamın kendine ait saunası ve buhar odası olacak. Soyunma-giyinme kabinleri, minibar ve meyve barı yer alacak. Aynı zamanda acı su güneş enerjisiyle ısıtılarak termalleştirilmesi sonucu birçok cilt hastalıkları ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği eski tarihlerden beri biliniyor. Ekinözü içmelerimizin tarihi Romalılara dayanmaktadır. Romalılar bu suyu o dönemlerde çok aktif kullandıkları bilinmektedir.

Yapılan arkeolojik kazılarda çıkan kalıntılar ve eserlerin Roma dönemine ait olduğu kesinleşmiştir. Termal otelde İçme kürü ve banyo yapma kürüyle bir tedavi uygulanacaktır. Yine Ekinözü’nde bulunan Orta İçmeleri mevkiinde bulunan bir çamur ve acı suyun karışımından oluşan krem şeklindeki ürünün, insan vücuduna sürüldüğü takdirde her türlü cilt hastalıklarına, kaşıntıya, döküntüye çok iyi geldiği görülmüştür. Yine böbrek taşları ve her türlü parazit ve bağırsak hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Ekinözü İçmeleri'nde yapılan tetkikler sonucunda suların safra kesesi, idrar yolları, basur, sinir, karaciğer, mide, cilt, guatr ve damar hastalıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Şiirin ve şifanın başkenti sayılan Ekinözü içmelerine bu yatırım bölgeye ve bölge halkına çok iyi bir ivme kazandıracaktır. Dinamik bir yapı oluşturacaktır.”

Editör: TE Bilisim