Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ekinözü ilçesinde yaptıracağı Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli bugün atılacak.

Kahramanmaraş’ın kaplıca merkezlerinden biri sayılan Ekinözü İlçesi’nde içmelerin sağlık turizmine kazandırılması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ekinözü İlçesi Kaymakamlığınca yaptırılacak olan Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli, bugün törenle atılacak. Törene bugün Kahramanmaraş’ta olacak olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı olan Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da katılacak.

Verilen bilgiye göre; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ile yapılacak olan merkezin inşaat ihalesi geçen ay içerisinde yapılmıştı. İçmeler Mahallesi Orta İçme Mevkii’nde yapılacak olan tesis, 180 gün içerisinde tamamlanacak.

TEMELİ MAHİR ÜNAL ATACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi binasının temeli bugün atılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da katılımı ile yapılacak olan Temel Atma töreni için hazırlıklar tamamlandı.

Temel atma töreni için Kahramanmaraş’a gelecek olan Mahir Ünal, bu sabah Ankara’dan uçakla Gaziantep’e gelirken, buradan da Kahramanmaraş’a karayolu ile geçecek. Ünal, Kahramanmaraş’ta ilk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret edecek ve ardından da karayolu ile Ekinözü’ne geçecek. Burada merkezin temel atma törenine katılacak olan Ünal, ardından da Elbistan’a geçecek ve Pınarbaşı Bölgesi’ni ziyaret ederek buradaki çalışmalarla ilgili brifing alacak.

Akşam saatlerinde Kahramanmaraş’a dönecek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraşspor tarafından düzenlenecek olan “50. Yılda 46 Bin Forma” kampanyasına katılacak. Ünal, yarın da Kahramanmaraşspor-Kardemir Karabükspor maçını izledikten sonra Kahramanmaraş Kalesini inceleyecek ve daha sonra da kentsel dönüşüm ve turizm alanları ile ilgili brifing alacak.

Yarın akşam 17:00-18:00 arasında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenecek olan TÜGVA Gençlik Buluşmasına katılacak olan Ünal, partisinin Pazarcık İlçe Danışma Kurulu’na da katıldıktan sonra Gaziantep üzerinden Ankara’ya hareket edecek.

4 MİLYON TL’LİK TESİS

Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’nde 4 milyonluk yatırımı hayata geçiriyor. Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli 23 Kasım Cumartesi 14.00’da atılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli atılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Ekinözü orta içmeler mevkiinde, tam donanımlı bir sağlık turizm tesisi inşa edilecek. Bin 720 metrekare alan üzerine kurulacak tesiste Türk hamamı, sauna, buhar odası, çamur uygulama odası, lokanta, konaklama odaları ve sosyal alanlar yer alacak.

Projenin temel atma töreninin 23 Kasım Cumartesi 14.00’da Ekinözü orta içme mevkiinde gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliği ile gerçekleştirilecek Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi temel atma töreni 23 Kasım Cumartesi günü 14.00’da gerçekleştirilecektir. Orta içme mevkiinde düzenlenecek programa tüm hemşerilerimiz davetlidir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim