Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Orta içme mevkiinde düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Habibe Öcal ve İmran Kılıç, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, “Bu eser Ekinözü’nün turizm değerini artıracaktır. Bu yatırımın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ekinözü Kaymakam Vekili Talat Tabur ise, “Sağlık turizmi noktasında çok önemli bir açığı kapatacak tesisi ilçemize kazandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. 1723 metrekare inşaat alanına sahip tesisimiz yüksek donanımlı olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

YOL HARİTAMIZI ÇIKARTTIK

Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm yerleşim birimlerimizin ihtiyaçlarını çıkarttık. Genel Başkan Yardımcımıza ve milletvekillerimize bu çalışmamızı sunduk. Hemşerilerimizle geniş bir istişare yaptık ve önünüze bir yol haritası çıkarttık. İlçe belediyelerimizle bu yol haritasına uygun olarak hizmetlerimizi haya geçirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Güngör, “Ekinözü’müz için sahip olduğu doğal güzellik önemli bir avantaj. Bu acı su yalnızca içmesuyu amaçlı kullanılıyordu. İnşallah bu tesis konaklama imkanı da sunacak. Tesisimiz aynı zamanda acı suyun cilt sağlığı için de kullanılmasına olanak sağlayacak. Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliği ile bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Projemizin Maliyeti 4 Milyon TL” dedi.

Konuşmasında yeni bir yatırımın müjdesini de veren Başkan Güngör, “Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan önemli bir destek aldık. Bu kapsamda Ekinözü’müze yeni bir tesis daha kazandıracağız. Eski belediye otelini dönüştüreceğiz. İnşallah bu yatırımımızla da içmelerin turizm potansiyelini daha da artırmış olacağız. Tesisimizi önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz” diye konuştu.

ASFALT ÇALIŞMALARI

Ekinözü’nde yıl içerisine 60 kilometrelik mahalle ve grup yolunun bakımının yapıldığını da ifade eden Başkan Güngör, “Önünüzdeki dönemde grup yollarını tamamlayacağız. Su ve kanalizasyon ile ilgili ihtiyaçları biliyoruz. Su ve yol önceliğimiz olacak. Acil olan yerlerde kanalizasyonu yapmış olacağız.   Ekinözü’müzde içmesuyu çalışmasının yüzde 60’ı tamamlandı. Merkezde kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor.”

“Büyükşehir Belediyemiz bu yıl 2,5 milyonluk yatırımla Ekinözü’müze bir taziye evi inşa etti. Bu evi millet konağına dönüştüreceğiz. Çalışmalarımız sürüyor. Ekinözü bizim için önemli. İnşallah yatırımlarımız artarak devam edecek. Bu yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletvekillerimiz ve partimizin desteğiyle yapılan yatırımlardır.  Biz çözüm mekanizmasıyız. Bu vesileyle temelini attığımız yatırımımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BİR ÇOK YATIRIM YAPTIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Ekinözü ilçemizde çok önemli yatırımları hayata geçirdik. İnşallah bu yatırım da ilçemiz ve bölge için önemli olacak. Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Ekinözü Sağlık Turizm Tesisi’nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri İmran Kılıç, Habibe Öcal ve protokol üyelerinin katılımıyla Ekinözü Sağlık Turizm Tesisi’nin temeli atıldı.

EKİNÖZÜ SAĞLIK TURİZM MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekinözü orta içme mevkiinde temeli atılan Sağlık Turizm Merkezi’nin toplam inşaat alanı bin 720 metrekare olacak. Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliği ile hayata geçirilen 4 milyonluk yatırımla, içerisinde 14 konaklama odası, hamam, sauna, çamur uygulama odası, bay ve bayan sağlık merkezinin yer alacağı tesis Ekinözü’ne kazandırılmış olacak.

Editör: TE Bilisim