Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde Ceyhan Nehri’nin doğduğu Pınarbaşı Göletinde 5 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı su kaynaklarını balıklandırma projesi kapsamında, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Elbistan Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonu tarafından Elbistan’da Ceyhan Nehri’nin doğduğu Pınarbaşı göletinde 5 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Balıklandırma çalışmalarını yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Elbistan Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonu tarafından Pınarbaşı’nda 5 bin adet sazan yavrusu, baraj gölüne bırakılarak, balık popülasyonunun artırılmasına yönelik çalışma yapıldı.

Gölet ve akarsulardaki balık popülasyonunu artırmak, göletlerden yararlanan vatandaşların aynı zamanda balıkçılık yaparak katma değer sağlanması amacıyla yapılan balıklandırma çalışmaları, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. Bu amaçla Elbistan’da Ceyhan Nehri’nin doğduğu yer olan Pınarbaşı’na 5 bin adet pullu sazan balığı bırakıldı.

Balıklandırma çalışmasının ardından uyarılarda bulunan yetkililer, “Bölgemizde bu konuda özellikle amatör balık avcılarının bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Bu balıkların 2-3 yıl içinde yumurtlama ve üreme çağına ulaşacaklarını belirterek, vatandaşların av yasağına uymalarını ve 40 santimetreden küçük sazan balıklarının avlanmamaları gerekmektedir” dedi.

Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonu üyesi Bekir Yılmaz ise, Pınarbaşı’ndaki balık popülasyonunu artırmak amacıyla yapılan balıklandırma çalışmasından dolayı Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim