Kurban Bayramı’na 1 aydan kısa bir süre kala kurban piyasasında hareketlik göze çarparken, fiyatlarda da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 ila 15 arasında bir artış yaşanacak. Tercihini büyükbaştan yana kullanan vatandaşlar, canlı kilosuna 21 lira ödeyerek kurbanlık alabilecek. Küçükbaş hayvanlar için de kilo başına belirlenen fiyat 19 lira oldu.

11 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı öncesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de kurban kesmek isteyen vatandaşların telaşı başladı. Kurban satışının yapılacağı alanlar için hazırlıklar başlarken, vatandaş bir yandan da kurban fiyatlarını araştırıyor. Elbistan’a özellikle kurbanlık olarak büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlar, alışverişlerini son güne bırakmamak için şimdiden besi çiftliklerinin ve ahırların yolunu tutuyor. Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kurban bayramına yetiştiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla vatandaşlarla sıkı pazarlık ediyor. Bölgenin en büyük canlı hayvan borsasında ise hareketlilik artsa da asıl yoğunluğun bayrama birkaç hafta kala yaşanması bekleniyor.

Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, Elbistan’da kurbanlık hayvan sıkıntısı olmadığını söyledi. Kurbanlık fiyatlarında girdi rakamlarının yükselmesi dolayısıyla bir artış yaşanacağını belirten Başkan Ergüç, “Kurban Bayramı’na 1 aydan kısa bir süre kala kurbanlık piyasasında da canlanma başladı. Vatandaşlarımız yavaş yavaş kurbanlık fiyatı araştırması yapıyor. Elbistan’ımızda hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık sayısında herhangi bir sıkıntı yok. Yeterli hayvan bulunuyor. Kurbanlık fiyatları da geçtiğimiz yıla oranla bir artış söz konusu. Büyükbaş hayvanlar için canlı kilo fiyatı 21 lira olacak. Küçükbaş hayvanlar için de canlı kilogramı 19 lira olarak belirlendi. Elbistan’da vatandaşların genel olarak tercih ettiği büyükbaş kurbanlıklarda 1 hisse için ödeyeceği rakam ise, hayvanın durumuna göre değişlik gösterebilir. Ortalama hisse fiyatlarının 1650-2000 TL arasında oluşmasını bekliyoruz. Küçükbaş hayvanlar da ise fiyat bin lira üzerine çıkıyor” dedi.

Kurbanlık alacak vatandaşların dikkat etmesi gerekenlere ilişkin de bilgi veren Başkan Ergüç, “Şuanda alım satım işlemleri pek yok. Hayvan Borsası’ndaki hareketlilik de önümüzdeki günlerde başlayacak. Vatandaşlarımız, bölgedeki besi çiftlikleri ve ahırları dolaşarak fikir edinmeye çalışıyor. Vatandaşlarımızın kulak küpesi olmayan hayvanları almamaları gerekir. Alınan hayvanların mutlaka genel görünüm ya da sağlık açısından da iyice kontrol edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim