Kahramanmaraş’ın Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Türk milletinin mukaddesatı üzerine planlar yapanların bu aziz milletin geçmişine bakması gerektiğini belirten Başkan Aydın, “Dün olduğu gibi bu günde Türk milletinin mukaddesatı üzerine planlar yapanlar bu aziz milletin şanlı tarihine baktıklarında, vatanı ve bayrağı için, bağımsızlığı ve özgürlüğü için, dini ve ezanı için nasıl yekvücut olduğunu, nasıl şahlandığını ve esaret zincirini nasıl parçaladığını göreceklerdir” dedi.

Tüm Kahramanmaraş halkının 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutlayan Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 100 yıl önce bu topraklarda verilen ve 22 gün 22 gece süren kurtuluş mücadelesi sadece Kahramanmaraş’ın değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş sonrası çektiği tebrik telgrafında belirttiği gibi, Türk Milletinin varoluş kavgasının destanıdır.

Diğer bir ifadeyle, “Vatanım işgal altındayken buralarda duramam” diyerek Maraş’a gelen, kurduğu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile halkı örgütleyip harekete geçiren Aslan Bey’in, işgalci askerlerinin Müslüman Türk kadınının örtüsüne el uzatması karşısında silahını ateşleyerek, “Bugün namus günüdür” diyen Sütçü İmam’ın, “Kalesinde Bayrağı dalgalanmayan ülkede Cuma namazı kılınmaz” diyerek halkı işgalcilere karşı harekete geçiren Rıdvan Hoca’nın, Muallim Hayrullah’ların, Senem Ayşe’lerin, Mıllış Nuri’lerin, Abdal Halil’lerin, Rafet Hoca’ların ve “Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzar olmaz” diyen kahramanların mücadelesinin adıdır.

Maraşlı, birlik ve beraberliğini vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanını kanları uğruna korumuş ve ülkemizin kurtuluş meşalesini Maraş'tan ateşlemiştir. Anadolu'nun işgalden kurtulan ilk ili olan Maraş, her ferdinin kanları ve canları ile yazdığı kahramanlık destanıyla tarihin altın sayfalarındaki haklı ve gururlu yerini almıştır.

Bu vesileyle din, bayrak, vatan, namus ve mukaddesat uğruna canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim