Göksun (SHA) – Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Bir Kadın Dünyayı Değiştirir” konulu söyleşi düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle çalışan kadınlara yönelik farkındalık oluşturmak için Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülferah Ertürkmen’in düzenlediği “Bir Kadın Dünyayı Değiştirir” konulu söyleşi Aslanbey Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte moderatör olan Dr. Öğretim Üyesi Gülferah Ertürkmen, burada yaptığı açıklamasında; “Bir kadın dünyayı değiştirir. Zübeyde Hanım'dan Nene Hatun'a, Halime Hanım'dan Senem Ayşe Hanım’a kalplerinde filizlenen sevgiyle yetiştirdikleri evlatlar ve verdikleri mücadele ile dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Bütün kadınlarıma ve çalışan, üreten, geri adım atmayan, kadınlığın dibine kadar tadını çıkaran bütün kadınlara teşekkür ederim. Dünya sizinle güzel. Kadınlar gününüz kutlu olsun kızlar” dedi.

Ardından KASKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saniye Karakurt ise, “İş Hayatında Kadın “ konulu sunumunda, Türkiye’de Kadının çalışma hayatına girmesinin tarihsel süreci, karşılaşılan sorunlar ve sonuçları konusunda bilgi verdi.

Daha sonra Dr. Öğretim Üyesi Yeşim Aytop, Akademik Hayat ve Kadın” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Söyleşi, konuşmacılara Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülferah Ertürkmen tarafından teşekkür plaketleri ve çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim