Göksun Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında başlattığı ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilere temel kırtasiye malzemesi hediye uygulamasına devam ediyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Fatih ve İstiklal İlkokullarını ziyaret etti.

İlkokula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye setleri hediye eden Başkan Aydın, eğitim dostu belediye olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmaya, tüm eğitimci ve öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Dünya devletleri ile rekabet edebilmek için eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yeni eğitim öğretim yılı vesilesiyle hem hayırlı olmasını temenni etmek hem de 2015 yılından buyana geleneksel olarak devam ettirdiğimiz eğitim materyalleri yardımını yapmak için buradayız. 2015 yılından buyana bu geleneğimizi devam ettiriyoruz sadece geçen yıl pandemi vesilesiyle gelememiştik. Pandemi sürecinde de EBA destek bilişim sınıfları ve mobil araçlar ile Kazanım Değerlendirme Testleri ile öğrencilerimizin yanında olduk. Okullarımızın yeniden açılması ile bugün büyük bir zevk ile gurur duyarak geldik ve minik yavrularımıza okula hoş geldiniz hediyesi ve her zaman onların yanında olduğumuz belirmek için temel kırtasiye seti hediye ediyoruz. Bugün aynı zamanda il milli eğitim müdürümüz ilçemizi ziyaret etti kendilerine bu ziyaretten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Yine eğitim-öğretim yılı içerisinde de Göksun Belediyesi olarak öğrencilerimize gerekli yardımları yapmayı taahhüt ediyoruz. Çünkü bizim geleceğimiz olan gençlerimizi çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Eğitimli toplum olmalıyız ki dünya devletleri ile yarış yapabilelim, rekabet yapabilelim. Bundan dolayı da bizim geleceğimiz olan gençlerimize ve öğrencilerimize çok daha iyi şartlarda sahip çıkıp onların en iyi şekilde yetişmelerini vesile olmak istiyoruz. bundan dolayı ben tekrar eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum, eğitimcilerimize de Allah'tan kolaylıklar diliyorum.”

Fatih İlkokuluna 24 Derslikli Yeni Okul

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Fatih İlkokuluna 24 derslikli yeni okul binası yapılacağı müjdesini verdi.

Eğitime desteklerinden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür eden Kahraman, şunları kaydetti:

“Göksun, hakikaten hem meyve şehri, hem kültür şehri, hem de tabii güzellikler şehri olarak güzel ilçemiz. Göksun’umuzda sabahtan itibaren bir takım ziyaretlerde bulunduk. Okullarımızda öğretmenleriniz ile bir aradayız, öğrencileriniz ile bir aradayız. Onların bir buçuk yıllık arada sonra ki gözlerindeki ışıltıyı görmek bizler için gerçekten umut verici. Öğretmenlerimiz okulların özlemişler, öğrencilerimiz okulların özlemişler, zaten binalarımızda onların cıvıltılarıyla bir anlam, bir ruh taşımakta. Sayın Belediye Başkanımıza da şu ana kadar yapmış olduğu eğitime destekleri dolayısıyla gönülden teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız olarak ilçemizde Fatih ilk ve ortaokulumuzda 24 derslikli yeni bir okulumuz yatırım planına alınmış durumda. İnşallah kısa zamanda da okulumuz faaliyete geçer ve fiziki ortam boyutuyla okullarımız, öğrencilerimiz daha iyi bir imkanda daha iyi bir ortamda eğitim öğretimlerine devam ederler. 2021-2022 eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun diyorum.”

Editör: TE Bilisim