Türkiye’de korona tehdidine karşı alınan tedbirler her geçen gün artarak devam ediyor. Bu kapsamda, Göksun Belediyesi de Sağlık Bakanlığının ve Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin kararları doğrultusunda önlemlerine ve uygulamalarına aralıksız devam ediyor.

İlçede uygulanan tedbirler ve dezenfekte işlemleri ile ilgili açıklama yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Toplumun genelini ilgilendiren konularda toplumsal hassasiyete göre hareket etmek gerekiyor. Biz alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı 7/24 esasına göre yürütürken, vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesini ve 14 kurala uymalarını istiyoruz” dedi.

İlçedeki ortak kullanım alanlarını düzenli olarak dezenfekte ettiklerini belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ülkemizde korona virüsün görüldüğünün açıklandığı günden beri Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olan 14 kuralla ilgili ilçemizde planlamamızı yaptık. Dezenfekte çalışmalarımızı yapmak için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde ekiplerimizi oluşturduk ve gerekli koruyucu malzemeleri temin etmek suretiyle göreve hazır hale getirdi. Çalışmalarımızı ilçe kaymakamımız başkanlığında, tüm kurumlarla birlikte koordinasyon içerisinde yürütüyoruz.

Toplumumuzun sık kullandığı alanlarını oluşturan kamu binaları, otobüs terminali, toplu taşıma araçları, yolcu bekleme durakları ve salonları, camilerimiz, parklarımız, cadde ve sokaklar, okullarımız ve kütüphaneler, bankamatikler, çöp konteynırları ve taşıma araçları, umuma açık tuvaletler başta olmak üzere ortak kullanım alanlarının tamamını dezenfekte ediyoruz. Toplumun genelini ilgilendiren konularda toplumsal hassasiyete göre hareket etmek gerekiyor. Biz alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı 7/24 esasına göre yürütürken, vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesini ve 14 kurala uymalarını istiyoruz. Mecburiyet durumun söz konusu olmadığı sürece evlerinden çıkmamalarını arz ediyoruz.

Belediyemizde dahil olmak kaydıyla tüm kamu kurum ve kuruluşları resmi hizmetlerin birçoğunu uzaktan verme imkanlarına sahipler. İnternet aracılığı ile bu konuda da gayet dikkatli olmalarını temenni ediyoruz. Dünyayı etkilen korona virüsün yayılmasının önüne geçebilmenin en hızlı yolu toplumsal tepki almaya bağlıdır. Bunu en hafif atlatmanın yolları önleyici tedbirden geçtiğini biliyoruz. Başta sağlık olmak üzere, ekonomik anlamda halkımızın bu salgından çok fazla etkilenmemesi için tedbirleri almak ve uygulamak zorundayız. Rabbimden ülkemizi ve ilçemizi korona virüsünün olumsuzluklarından korumasını temenni ediyorum.”

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın

Editör: TE Bilisim