Göksun Elması’nın tanıtımı amacıyla “Meyvenin Alası, Göksun’un Elması” temasıyla düzenlenen 8. Elma Festivali yapıldı.

Celal Erzurum Millet Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale Vali Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Festivalde konuşma yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın “2012 yılında başlattığımız elma festivalimizin bu yıl 8’inicisi gerçekleştiriyoruz. Göksun’umuzda tarımın her türlüsü yapılmakla birlikte hem bahçe tarımıyla öne çıkan hem de tadıyla, rengiyle, aromasıyla diğer yerlerde üretilen elmadan farklılık gösteren elmamızın tanıtımını yaparak çiftçimize katkı sağlamak istiyoruz. Bu vesileyle ilçemizin elmayla markalaşmasını da sağlıyoruz. Yaylalarıyla ve doğal yaşam alanlarıyla bilinen ilçemizin tanıtımını yapmak için faaliyetlerimiz devam ediyor. İlçemizin değerini artırmak için paydaşlarımızla birlikte koordinasyon içerisinde çalışıyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZE VE HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Göksun 8. Elma Festivali’ne katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de “Kahramanmaraş iklimi, doğası, güneşi, havası, toprağı bir de emeğini ortaya koyan hemşehrilerimiz birleştiğinde çok lezzetli bitkilere ev sahipliği yapıyor. Bu coğrafyaya özgü çok güzel ürünler yetişiyor. Çağlayancerit Cevizi, Çiğşar Kirazı, Türkoğlu Çileği bunlardan bazıları. Göksun ilçemiz de elmanın başkenti” dedi.  Hayrettin Güngör, şunları söyledi:

“Meyvenin Alası, Göksun’un Elması” temasıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen Göksun Elma Festivali’ne katıldık. Bugün Göksun ilçemizde 8’inci Elma Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Sezonun bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş iklimi, doğası, güneşi, havası, toprağı bir de emeğini ortaya koyan hemşehrilerimiz birleştiğinde çok lezzetli bitkilere ev sahipliği yapıyor. Bu coğrafyaya özgü çok güzel ürünler yetişiyor. Çağlayancerit Cevizi, Çiğşar Kirazı, Türkoğlu Çileği bunlardan bazıları. Göksun ilçemiz de elmanın başkenti”

“İlçelerimizin katma değerini artırmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak bizler ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Göksun elmamızın depolamadaki kayıplarını önlemek için üçüncü soğuk hava deposunu Büyükşehir Belediyesi ve kalkınma ajansı iş birliğiyle ilçemize kazandırdık. 3 bin tonluk kapasiteye sahip bu yatırımımızın maliyeti ise 40 Milyon TL civarında. Bu yatırımımız ilçemizin büyük bir ihtiyacına cevap verecek. Şunu ifade etmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz Türkiye’de birçok alanda imkânsız denilen şeyleri başardı. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde yerel yönetimler olarak iş birliği içerisinde şehrimize ve hemşehrilerimize hizmet için çalışıyoruz

Geride bıraktığımız 3,5 yıl içerisinde şehrimizde 3,5 Milyar TL’lik yatırım hayata geçirdik. Önümüzdeki süreçte de yatırımlarımız artarak devam edecek. Tüm ilçelerimize dengeli ve oranın ihtiyacına uygun yatırımlar yapıyoruz. Göksun ilçemizde de ciddi alt ve üstyapı yatırımları gerçekleştirdik. İlçelerimizin özellikle kanalizasyon ve arıtma altyapısını yenilemek için ciddi çalışmalar yapıyoruz. İhale sürecimiz başladı. İnşallah yaklaşık 250 Milyon TL’lik yatırımla ilçelerimizde çevreye duyarlı arıtma ve kanalizasyon sistemlerini faaliyete geçirmiş olacağız

GÖKSUN’UN TURİZM POTANSİYELİNİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ

Edebiyat Yolu’nun faaliyete geçmesi sonucu Göksun’umuzun turizm potansiyeli her geçen gün artıyor. Turizm alanlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Göksun’a Celal Erzurum’un adını verdiğimiz bir kent meydanı, Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi kazandırdık. Göksun’da bulunan Orman dairesinin dönüştürülmesi süreçlerimiz devam ediyor. İnşallah orayı da dönüştürerek Göksun’umuzun cazibesini daha da fazla artıracağız.

Göksun Belediyemizle birlikte Yantepe civarına bir de yayla kent tatil alanı kazandırma projemiz var. Süreçler devam ediyor. İnşallah bu projelerimizin de hayata geçirilmesiyle Göksun’umuzun turizm ve yayla potansiyelini artıracağız. Yine Mehmet Bey Gözü’nde de bir çalışmamız var. İnşallah orayı da yenilenen yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. İlçemizde ulaşım yatırımlarımız da hızla sürüyor. Elmalı Kavşaktan Ulu Cami’ye kadar uzanan ana arterimizi yol ve kaldırımıyla birlikte baştan uca yeniledik. İlçemize hayırlı olsun:”

Katılımın yoğun olduğu ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Festivale, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ise tarımsal üretimde elma yetiştiriciliğinin önem kazandığını, Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin elma ihtiyacının yüzde 2’sini karşıladığını ve festivalin önemine işaret etti. Pakdil, “Bu festival çiftçi ve değerli yetiştiricilerimizin emeklerinin daha iyi değerlenmesi, marka oluşması açısından önem arz ediyor. İnşallah burada emek gösterenlerin ve bundan sonra emek göstereceklerin başarılarıyla bu amaca ulaşılmış olacak. Ürünümüz daha kıymetli, aranır hale gelecek.” dedi.

Kentin ikliminin birtakım avantajlar sağladığını ve yetiştirilen elmaya lezzet kattığını dile getiren Pakdil, şöyle devam etti: “Şu anda yaklaşık 1,2 milyon elma ağacımız mevcut. Yaklaşık 53 bin ton üretimin ilçemiz ekonomisi için ciddi bir karşılığı var. Yetiştiricilerimiz, elmayla yaklaşık 300 milyon lira civarında bir değeri de ilçemize kazandırmış oluyor. Bakanlık olarak çiftçimizin tarımsal, devlet su işlerinin faaliyetleriyle ilgili yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Tabii bunları planlarken ve yaparken ilçemizin ve ilin yöneticileri bizi sürekli ziyaret ediyor. Sizlerin ve ilimizin ihtiyaçlarını bizlere intikal ettiriyorlar. İnşallah biz de el birliğiyle Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üzerimize düşen faaliyetlerin, eksikliklerin ve ihtiyaçların giderilmesi için birlikte çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ürünümüzün daha iyi pazarlanması, daha iyi değer kazanması noktasında bizim kırsal kalkınma gibi destekleme imkanlarımız var. İnşallah sizlerden bu alanda daha fazla talep ve daha fazla proje bekliyoruz ki bunları destekleyelim, sizlere hizmet edelim. Sizler de üretmiş olduğunuz ürünleri daha kıymetli, daha katma değerli olarak pazarlamış olasınız.”

Çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde kurdele kesiminin ardından, stantları gezen Vali Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri, bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundular.

Ziyaretler esnasında bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun; “Göksun Elma’sı tadı ve rayihası ile diğer elma çeşitlerine göre ön plana çıkan bir ürünümüz. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerle Göksun elmamız daha da tanınır hale gelecektir. Yetiştiricilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından davetliler stantları gezdiler. Festivale katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular.

Editör: TE Bilisim