Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tamamı finanse edilen ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kahramanmaraş İli Meyve Üretim Alanlarında Drosophila suzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği) Zararlısı ile Toplu Biyoteknik Mücadele Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Göksun’da Sirke Dağıtımı ve Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Ümit Şeref Kayacan, Orman Eski Bakanı Arif Sezer, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Tarım ve Orman  Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Adana Biyolojik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Miraç Yayla, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karakaya, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, K.S.Ü. Göksun Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Özgür Özkan, Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kurum müdürleri, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce, muhtarlar, çiftçiler ve teknik personeller katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program; yapılan konuşmalar, temsili Sirke dağıtımının ardından Karaahmet Mahallesinde bulunan Çilek bahçesinde Ziraat Mühendisi Alev KOPAR tarafından tuzak hazırlama ve örnek tuzak uygulaması hakkında bilgilendirme yapılması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim