15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajlarda, milletin tarihinde bu günün önemli bir destan olduğu vurgulandı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTS) ve daha bir çok isim 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayımladılar.

Hatırlanacağı üzere, o gün (15 Temmuz 2016) günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 00.24'te CNN Türk kanalına bağlandı. Görüntülü telefon aramasıyla bağlantıda Erdoğan "Bu gelişme gerçekten Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın, ne yazık ki kalkışma hareketidir ve bu malum yapıya ait paralel yapılanmanın teşvik ettiği üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir." Demişti.

Milleti, darbecilere karşı durmak üzere meydanlara çağıran Erdoğan'ın bu çağrısı karşılık buldu. Vatandaşlar Genelkurmay Başkanlığının çevresindeki İnönü Bulvarı ve Milli Müdafaa Caddesi ile Kızılay Meydanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, AK Parti Genel Merkezi ve Jandarma Genel Komutanlığı civarı başta olmak üzere meydan ve caddelerde toplanmaya başladı. Kışladan çıkan askerlere tepki gösteren vatandaşlar mücadeleye girişmişti.

Başarısız darbe girişimin ardından Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen 15 Temmuz, resmi tatil olarak da TBMM tarafından kabul edilmişti.

O günün yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajlar şöyle;

https://www.marasposta.com/gundem/demokrasimizin-kazanimlari-ilelebet-yasayacak-h45902.html

https://www.marasposta.com/siyaset/gungorden-15-temmuz-anma-mesaji-h45917.html

https://www.marasposta.com/haberler-egitim/15-temmuz-nesilden-nesile-aktarilmasi-gereken-bir-destandir-h45876.html

https://www.marasposta.com/siyaset/her-turlu-darbeyi-lanetliyoruz-h45912.html

https://www.marasposta.com/onikisubat/mahcicekten-15-temmuz-demokrasi-zaferi-aciklamasi-h45914.html

https://www.marasposta.com/dulkadiroglu/okaydan-15-temmuz-mesaji-h45875.html

https://www.marasposta.com/siyaset/ocaldan-15-temmuz-mesaji-h45909.html

https://www.marasposta.com/haberler-ekonomi/15-temmuz-buyuk-bir-fedakrligin-eseridir-h45924.html

Editör: TE Bilisim