Kahramanmaraş’ta 9-11 Ekim tarihlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Kahramanmaraş-2019 Ulusal Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) başarılı bir şekilde icra edildi.

Ekiplerin başarılı çalışmaları sayesinde gerçeği aratmayan deprem tatbikatının sonuçlarının değerlendirildiği toplantı, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum kuruluş amirleri ve teknik ekiplerin katılımıyla düzenlendi.

Tatbikatların her aşamasını titizlikle takip eden Vali Özkan, toplantıda yaptığı değerlendirmede; tatbikatların ilimiz açısından ve ulusal düzeyde farkındalığın oluşması adına başarılı şekilde yapıldığını ifade etti. Toplantı sonucunda İl Afet Müdahale Planını daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Vali Özkan, tatbikatlara katkı sunan kurumlara, teknik ekibe ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca; tatbikatlar sonucu hazırlanan raporlar sunuldu. Sunumda, kurumlara düşen görevler anlatıldı. Vali Özkan, kurum amirleri ve Belediye Başkanlarına bir numaralı vazifelerinin depremle ilgili tedbirlerin alınması olduğunu söyledi. Değerlendirme toplantısında, tatbikatla ilgili planlamalar ve faaliyetlerdeki eksiklikler belirlendi. Eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili görevler tevdi edildi.

Editör: TE Bilisim