Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Ormancılık haftası etkinlikleri kapsamında  Altınova mahallesinde 3 hektarlık alanda öğrencileri ile 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikim programında konuşan Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş , bu yıl Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 180. Yılını kutladıklarına dikkat çekerek, “ Bu münasebetle bu haftayı 180.yıl etkinliklerine ayırdık ve dolu dolu geçiriyoruz” dedi. Altındaş, şunları söyledi:

“Salı günü Türkoğlu ilçemizde Trüf mantarı Ormanı  kurduk. Dün ise Demokrasi meydanında vatandaşlarımıza 5.000 fidan dağıtımı gerçekleştirdik, bugün ise daha önce yanan bir orman alanına ağaçlandırarak yana sahaları  yılı içerisinde ağaçlandırmış oluyoruz. Etkinliklerimiz yarın da devam edecek, vatandaşlarımızın doğa ile baş başa kalacağı Başkonuş Mesire alanında doğa yürüyüşü programımız olacak, buraya tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Ormanların faydalarının saymakla bitiremeyiz, şimdide burada geleceğimiz emanet edeceğimiz öğrencilerimiz ile fidanlarımızı toprakla buluşturacağız, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”

Fidan dikim programında konuşan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan da “Ormancılık haftamızı kutluyoruz, bu kapsamında  öğrencilerimizi görüyorum, onlar zaten birer fidan ve fidanlar fidan dikiyor. Biliyorsunuz ağaç yaşken eğilir, o yüzden bu öğrencilerimize orman sevgisi,  ağaç sevgisini ve   değerlerimizi en güzel şekilde öğretmemiz ve  benimsetmemiz  gerekiyor, bu kapsamda emeği  geçen öğretmenlerimiz ve orman bölge müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.

Programda konuşmaların ardında öğrencilerimiz sahada 5 bin  fidanı toprakla buluşturdu.

Editör: TE Bilisim