Kahramanmaraş’ta CHP’nin hukukçu isimlerinden biri olan Ahmet Babaoğlu, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Anıtı ve Kurtuluş Kahramanları’nın yaşatılması gerektiğini bildirdi.

Babaoğlu, facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı paylaşımında 12 Şubat Kurtuluş Anıtını gündeme taşıyarak, “Maraş anıtlarının, fakirliğini, hele, hele sokak çeşmelerin çirkinliğini başka bir sızlanmaya bırakıyorum. Eminim yeni belediye başkanı görmemiştir” dedi. Babaoğlu, şunları kaydetti:

“Hatırlayın, özgürlük meydanı düzenlenmeden önce, Ulucami'nin yanında, kaleye hücüm eden Kurtuluş Kahramanları için bir anıt dikilmişti, üstünde 20-25 kişi heykelciği vardı. Meydan düzenlenirken yerinden alındı. Bende düzenlemeden sonra daha görkemli hale getirilir, diye umdum. o günden bu güne izine rastlamadım. Hangi depoda, ne zaman, nereye konacak bilen var mı? Bir Maraşlı olarak gönlüm Roma, Paris, Lizbon gibi sanat eserleri ile süslensin, caddelerinde sanatçılarının, kahramanlarının heykelleri olsun.”

Babaoğlu’nun paylaşımı büyük ilgi görürken, paylaşıma yorum yapan eğitimci Sebahat Küpelikılıç “O heykeller de plastikten yapılmıştı zaten. Ne mermer ne de tunçtu” dedi. Eğitimci Ramazan Burhan da yorumunda “Sütçü imam çeşmesinin ve mezar taşındaki yazım hatasını düzelttirmek için iki sene uğraştım. Ceyhan köprüsünü trafiğe kapattırmak için aylarca uğraştım. Her nedense bu tür konularda bir duyarlılık geliştiremedik” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim