Kahramanmaraş’ta alkol kontrolüne tabi tutulan bir vatandaş, gargara şurubu için kullandığı ilaç alkolmetrede 203 promile ulaşınca, garip bir o kadar da düşündürücü süreç yaşandı.

İddiaya göre; Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesi Aliya İzzetbegoviç Parkı Civarı Ağcalı Yol Kavşağı’nda yaşanan bir olay insanları düşündürdü. Kavşakta sürülerin yaşadığı alkol kontrolündeki bir gelişme ilginçlik gösterdi ve sürücünün mağduriyetini ortaya çıkardı. Trafik ekiplerinin yaptığı alkol kontrolü sırasında doktorun yazdığı gargara şurubu, ölçüm cihazına alkol olarak yansıdı ve Mehmet Yaşar adlı sürücü mağdur olduğu bir olay yaşadı.

ALKOLMETRE ‘ALKOLLÜSÜN’ DİYOR, DOKTORLAR ‘ALKOLSÜZSÜN’ DİYOR

Mehmet Yaşar adlı vatandaş rahatsızlığı sebebiyle doktor tarafından verilen ağrılı boğaz ağrısı için gargara şurubunu içtikten hemen sonra aracıyla alkol kontrolü yapılan kavşakta alkol kontrolüne tabi tutuldu. Ölçüm sonucu Cihan 203 promil alkollü olduğunu gösterdi. Trafik polisleri ilgili vatandaşın ehliyetine el koydular.

Sürücü Mehmet Yaşar’ı düz çizgi üzerinde yürüttüler ve alkollü bir emare ve davranış olmadığını anladılar. Fakat cihaz ölçümünde dolayı karakola ve sonra kan testi için hastaneye götürdüler. Kan testi temiz, yâni (O) sıfır alkolsüz çıktı. Görevliler hayretler içinde kalırken; cihaz ölçümü rapor edildiği için adliye sevk edileceği ve ehliyetini mahkeme sonrası alabileceğini söylendi.

KAN TESTİNDE ALKOLSÜZ, CİHAZDA 203 PROMİL ALKOLLÜ GÖRÜNÜYOR

Vatandaş Mehmet Yaşar ifadesinde “Ben hayatımda hiç alkol kullanmadım. Evden çıkarken boğaz ağrım dolayısıyla doktor, reçete ile bir gargara yapılan sıvı bir ilacı kullanmamı önerdi ve reçete verdi. Eczanelerde satılan izinli bir ilaç bu….” cümlelerini kullandı. 

Necip Fazıl Hastanesi Yörükselim Ek Binası acil doktorlarının kan testindeki sıfır alkolsüz raporuna rağmen Mehmet Yaşar, polisler tarafından Kahramanmaraş Adliyesine sevk edildi. Adliye görevlileri “Belirlenecek bir günde mahkeme edileceksin, ehliyetini ancak o zaman alabilirsiniz” dediler.  

Onbeş gün sonra sürücü Mehmet Yaşar, ehliyeti olmayınca her gün hastasını ve anaokuluna götürdüğünü, küçücük çocuğunu taşıyamadığını ve ağır bir hukuk mağduru olduğunu, görevlilerin görevini yaptığını, belirterek, “Fakat ilaç olarak içtiğim boğaz tedavi edici gargara şurubunun kokusunun cihaza alkol olarak yansıması büyük bir kusurdur” dedi.

Yaşan, “Durumu izah etmeme ve bu yönde ifade vermeme rağmen adliye sürecine tabi tutuldum. Hakim huzuruna ne zaman çağrılacağım belli değil. Kimse net bir şey söylemiyor. Bu nasıl hukuk devleti? Ehliyetime el konunca çocuğum ve hastamı ilgili yerlere götüremiyorum. Resmi makamlar bu mağduriyetime çözüm bulsunlar”  isteğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim