Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin Kahramanmaraş’ı Avrupa’ya tanıtmak için “Mutlu toplumlar için sağlıklı nesiller” projesi ile 4 Avrupa ülkesinden toplamda 32 Avrupalı genç Kahramanmaraş’a geliyor.

Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen ve dernek üyelerinin projesi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Gençlik Çalışmaları Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılan başvuru kabul edildi. Proje kapsamında Litvanya, Romanya, Makedonya ve Fransa’dan toplamda 32 genç gelecek. 10 gün sürecek olan program 14-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dernek Başkanı Cevdet Alperen, Projenin kesinleşmesi ile proje de görev alacak arkadaşlarıyla bir araya gelerek, görev dağılımı, nasıl davranılacağı hakkında toplantı yaptı. Burada önemli konulara değinen Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen; şunları söyledi:

“Dernek olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Gençlik Çalışmaları Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı’na 6.kez başvuru yaptık ve projemiz onaylandı. Projemizin adı: Mutlu Toplumlar için Sağlıklı Nesiller. Litvanya, Romanya, Makedonya ve Fransa ülkelerinden 8’er kişi toplamda 32 kişi proje ile Kahramanmaraş’a gelecek. Türk katılımcı olarak da 8 kişi olacak. Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktayı Avrupa’dan gelecek olan gençlere göstereceğiz. Proje 10 gün sürecek ve dolu dolu geçmesi için 2 aya yakındır çalışıyoruz. Bundan önce 5 defa proje yaptık ve hepsi güzel geçti. Projelerden sonra bile Avrupalı arkadaşlarla konuşmalarımız devam ediyor. Bizim buradaki amacımız Kahramanmaraş’ı Avrupa’ya tanıtmak.”

Türk Katılımcı üyeler buz kırma gibi oyunlarla Avrupa’dan gelecek olan gençlerle tanışmak için denemeler yaptılar. Gelecek olan gençlere Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı daha iyi tanıtmak için proje hakkında istişare yapıldı.

Bugün Avrupa’dan gelecek gençler için Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen, 15 Ocak Salı günü basın toplantısı yapacak.

Editör: TE Bilisim