Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile özel danışma statüsünde olan Evrensel Barış Federasyonu Barış Elçisi Tural Şahbazlı, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftasında örnek davranış sergiledi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan ve Azerbaycan’ın gururu Tural Şahbazlı, sosyal medyada Ömer Faruk A. adlı arkadaşının paylaşımında gördüğü “200 binde bir görülen hastalığın pençesindeki genç kardeşimizin ‘medet’ sesine kayıtsız kalmayalım ve yayalım” sözlerine kayıtsız kalmayarak İzmir iline gidereke, gönüllü olarak Organ Bağışçısı olmak için başvuruda bulundu.

2018’in Haziran ayından itibaren karaciğer sirozu teşhisi ile hastanede yatmakta olan S. T. (38) adlı şahsa gönüllü olarak karaciğer bağışçısı olmak için İzmir’e giden Şahbazlı, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Çok Değer verdiğim bir üstadımızın paylaşımında gördüm. Kayıtsız kalamazdım. Evet belki büyük bir ameliyat ve çok zor alınacak bir karar, fakat güzel, hayırlı bir karar, hediyelerin en güzeli. Canından can katmak derler ya işte o. Bugün tahliller için geldik. İnşallah olumlu sonuçlanır. Çevremdeki tüm dostlarıma Organ Bağışçısı olmak için çağrı yapıyorum. 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası kutlu olsun.”

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim