Kahramanmaraş’ta 1 milyon 144 bin 851 kişi bulunurken, ili yöneten valiye ise 2 yardımcı ve 11 kaymakam düşüyor. Vali Yardımcılarından biri ise aynı zamanda ilçe kaymakamlığı görevini yürütüyor.

Kahramanmaraş’ta 2 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan cetvele göre vali yardımcısı sayısı 7 olması gerekirken, halen Kahramanmaraş’ta 1 vali yardımcısı ve 1 de vali yardımcısı vekili olan ilçe kaymakamı görev yapıyor. Kahramanmaraş’taki 2’si merkez 11 ilçede ise 11 kaymakam bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 2014/1 Sayılı Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğe göre, Kahramanmaraş’ta 7 tane vali yardımcısı norm kadrosu bulunuyor.

Ancak, 1 Haziran 2016 tarihli kararname ile Kahramanmaraş Valisi olan Vahdettin Özkan’ın halen 1’i ilçe kaymakamı da olan 2 yardımcısı bulunuyor. Özkan’a ilin yönetiminde 9 Eylül 2013 tarihinden beri Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı görevini yürüten Bayram Öz ile 19 Ağustos 2017 tarihinden bu yara Merkez Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamlığı görevini de yürüten Kadir Okatan vali yardımcılığı görevini yürütüyor.

Kahramanmaraş’ın ilçelerinde ise kaymakamlık görevini sürdüren isimler ise şöyle:

Afşin: Ahmet Can Pınar

Andırın: Emre Dündar

Çağlayancerit: Ahmet Huzeyfe Çakmak

Dulkadiroğlu: Kadir Okatan

Ekinözü: Fatih Sayar

Elbistan: Özkan Demir

Göksun: Ejder Demir

Nurhak: Cihat Koç

Onikişubat: Alaaddin Serdar Polat

Pazarcık: Adil Nas

Türkoğlu: Gürbüz Saltaş

Editör: TE Bilisim