Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Afşin'de ve Andırın ilçelerinde törenlerle anıldı.

Afşin Hükümet Konağı önündeki tören, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Kaymakamlık Konferans Salonu'nda Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi.

 

Okul Müdürü Fevzi Kılınç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 78. yılında saygıyla anıldığını belirterek, toplumların, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

 


 

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar dinletildi. Okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

 

Programa, Kaymakam Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kurum müdürü ve askeri erkan katıldı.

 



 

ANDIRIN’DA DA PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Andırın ilçesinde Atatürk Ortaokulu bahçesinde, Andırın Kaymakamı Ömer Kıraç ve Belediye Başkanı Baki Tezcan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saat 09.05'te siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 

Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonu'nda devam eden anma programında konuşan Türkçe Öğretmeni İlknur Evlice, uygarlık yolunda daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmenin, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımı olduğunu söyledi.

 

Atatürk’ün hayatını konu alan slayt gösteriminin ardından okunan şiirler ve oratoryonun seslendirilmesinin ardından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Ömer Kıraç, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Sedat Yalçın tarafından verildi.

 




Editör: TE Bilisim