Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün “Belediyemizin borcu çok” gibi söylemlerine vatandaşlardan ilginç bir yaklaşım geldi.

Kahramanmaraş’ta günlük yayımlanan iki gazeteden biri olan Kahramanmaraş Manşet Gazetesi’nin bugün çok geniş yer verdiği habere göre; bu doğrultuda vatandaşlar, “Madem büyükşehir belediyesinin borcu var. O zaman bizde bir yardım sandığı kuralım ve belediyeye destek çıkalım” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

2014 yılında Kahramanmaraş’ın Büyükşehir statüsüne kavuşması sonrası kentin vizyonunda, görüntüsünde, yatırımlarında önemli ölçüde değişiklikler olmaya başlarken, bu yatırımlara maddi anlamda büyük bütçeler ayrıldı. Bunun neticesinde Türkiye genelinde ve özellikle her büyükşehirde olduğu gibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’de borçlandı.

Borçlanmalar sonrası yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hayrettin Güngör seçilirken Güngör’ün belediye borcunun çok olmasından yakındığı ve borçlar nedeniyle de kemer sıkma politikasına gittiği görülüyor. Yaklaşık 1 milyar TL borcu olduğu iddia edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 240 milyon TL, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 4 milyar TL ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 400 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Belediyelerin borç rakamlarına göre çevre illerle karşılaştırıldığında en az borcun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu görüldü. 

HABERİN DEVAMINI OKUYUN http://www.marasmanset.com/guncel/buyuksehir-belediyesi-icin-yardim-sandigi-kuralim-h27179.html

Editör: TE Bilisim