Son günlerde bazı basın-yayın organlarında çıkan Merkez Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mezarlığı yanında bulunun DSİ 201 Şube’den alınan arazi ile ilgili haberler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kasıtlı olarak değerlendirildi. İşte, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama:

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Çeşitli basın yayın organlarında Devlet Su İşlerinden mezarlık alanı olarak alınan yerin satıldığına ilişkin haberler çıkmıştır.

Bahse konu arazi Devlet Su İşleri ile yapılan protokol kapsamında bir kısım yerin (şuanda mezarlık alanı olarak kullanılan yer) mezarlık alanı yapılmak üzere, geri kalan kısmının ise Belediyemize kaynak oluşturulmak üzere DSİ 20. Bölge Müdürlüğü içerisine 40 adet lojman ve 201. Şube müdürlüğüne 1.500 m2 hizmet binası yapılmak karşılığında alınmıştır.

Alınan arazinin yarısı mezarlık alanı olarak tahsis edilerek; halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Dulkadiroğlu ilçemizin içerisinde bulunan Kapıçam mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle yaklaşık 2000 dönüm arazi mezarlık alanı olarak tahsis edilmiştir.

Öte yandan mezarlık alanı dışında kalan ve Devlet Su İşlerine lojman ve hizmet binası yapılması karşılığında alınan bir kısım yer ise (Menderes Mahallesine bakan ana cadde tarafı) ticari alan ve Akaryakıt istasyonu olarak tanımlanmıştır.

13.02.2018 tarih ve 2018/62 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile satışına karar verilen Akaryakıt istasyonu olarak belirlenen 3.165,32 m2 alan yer için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında iki defa ihalesine çıkılmış olup, 06.03.2018 tarihinde yapılan birinci ihaleye katılım olmadığından iptal edilmiştir.

17.04.2018 tarihinde yapılan ikinci ihalede ise, 8.170.000 TL bedelle satışı gerçekleşmiştir. Söz konusu ihale mevzuatı gereğince ihalesi yapılan akaryakıt istasyonun gerek birinci ihalede gerekse ikinci ihalede Resmi Gazete, ulusal gazete ve yerel gazetelerde (2 kere) ilan edildiği gibi Belediyemiz web sitesinde de yayınlamıştır.

Basın yayın organlarında mezarlık alanı olarak alınan yerin satıldığına dair çıkan asılsız ve iftira niteliğindeki haberler gerçeği yansıtmamakta olup, çamur at izi kalsın mantığı ile Büyükşehir Belediyemizin beş yıldır yaptığı hizmetlerine gölge düşürmeyi amaçlamaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Editör: TE Bilisim