Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet veren Hemodiyaliz Merkezlerinde yer alan Diyaliz Cihazları son teknoloji yeni sistem cihazlarla yenileniyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Nuri Öksüz “Necip Fazıl Şehir Hastanemiz Ana Hizmet Binası Hemodiyaliz Merkezi ve Yörük Selim Ek Hizmet Binası Hüsnü Öksüz Hemodiyaliz Merkezi bünyesindeki mevcut diyaliz cihazlarımızın yenilenmesi kapsamında Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 12 adet yeni sistem son teknoloji diyaliz cihazımız hastanemize kazandırılmış olup kurulum işlemleri devam etmektedir” dedi.

Şu anda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 8 sağlık tesisi bünyesinde 9 Hemodiyaliz Merkezinde toplam 93 diyaliz cihazıyla sağlık hizmeti sunulduğunu dile getiren Dr. Ali Nuri Öksüz yeni hizmete girecek 12 adet diyaliz cihazı sayesinde sunulan hizmette hem sayı hem de kalite olarak bir artış olacağını belirtti.  Öksüz yeni 12 adet diyaliz cihazının 6 tanesinin Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Hizmet Binası Hemodiyaliz Merkezine diğer 6 tanesinin ise Hüsnü ÖKSÜZ Hemodiyaliz Merkezine kurulumunun yapıldığını, buralardaki 3 tane ekonomik ömrünü tamamlayan cihazın devre dışı bırakılacağını, geriye kalan fazla cihazların ise Göksun, Türkoğlu ve Çağlayancerit İlçe Devlet Hastanelerinde bulunan merkezler ile hastanelerin yoğun bakım ünitelerine nakledileceğini duyurdu.

İl genelinde Sağlık Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde toplam 328 hastaya kesintisiz hemodiyaliz hizmeti verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Uzman  Dr. Ali Nuri Öksüz bu yeni 12 cihazla cihaz başına düşen hasta sayısının daha da azalacağını, hastalara daha kaliteli bir sağlık hizmetinin sunulacağını ve bu sayede hasta memnuniyet oranlarının yükseleceğini dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarında Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ sözlerini şöyle noktaladı. “12 adet yeni diyaliz cihazının ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Bakanımıza, Bakanlığımız yetkililerine, Sayın Valimize ve ilimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyor; diyaliz tedavisi gören tüm hastalarımıza şifalar diliyorum”

Editör: TE Bilisim