Genç Kahramanmaraşlılar Derneği’nin her ay organize ettiği  "Salı İstişare Toplantıları"nın Aralık ayı konuğu AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir oldu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahadır Paksoy’un derneğin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıya Yönetim Kurulu ve Platform üyeleri açıklamaları ile katkı sağladı. “Gençlerin Siyasetteki Etkinliği” teması üzerine fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda gençlerin bu konudaki mevcut durumu üzerine istişarelerde bulunuldu.

Derneğin yönetim biçimi, işleyiş yapısı ve kurumsal kimlik çalışmaları için yapılanların çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Özdemir genç iken yapılan işlerin kıymetini anlattı. ‘Gençlerin Siyasetteki Etkinliği’  üzerine şunları söyledi:

“Ben son 42 yaşındayım ve son 24 yılın tamamını (2 ay hariç) aktif siyasette geçirdim. Bu alanda hep Peygamber Efendimizi kendime örnek aldım. Peygamber Efendimizin düsturları kendime rehber edindiğimde siyaseti, ahlak ve adaletle yönetme sanatı olarak tanımladım. Gençken bir şeyleri doğru yapmak pek kıymetlidir. 70 yaşındaki tecrübeli birinin doğru tercihi yapmasını herkes bekler. Ancak gençlerin tecrübesizliklerine rağmen doğruyu bulup yapmaları pek kıymetlidir. Bu sebeple doğruları yapmaktan vazgeçmemek gerek.”

Kahramanmaraş için nelerin yapılabileceği, siyasetin bu konudaki rolünün de konuşulduğu saatlerde Ahmet Özdemir; şunları kaydetti: “İşçi, işveren, sanatkar, bürokrat, genç, yaşlı vb toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir üst aklın, bir akil heyetin oluşturulması kıymetlidir. Her kesimin temsil edildiği bağımsız üst bir aklın aldığı karar, toplumca benimsenir ve uygulama herkes tarafından sahiplenilir. Bu çok mühimdir.”

Özdemir, siyaset ve Kahramanmaraş dışında şiir, edebiyat, sanat, Expo 2023 gibi çeşitli bir çok konunun konuşulduğu toplantıda derneğin bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalar noktasında gerekli desteği memnuniyetle vereceğini belirtti.

Toplantı,  soru cevap kısmının ardından çektirilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Editör: TE Bilisim