Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi kapsamında şehir içi toplu taşıma araçlarında yeni bir düzenleme yaptı. Halk otobüslerinin tamamı sahada olacak, ek seferler yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için bir dizi tedbirlerin alındığını duyurdu. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu tarihte şehir içerisinde çalışan 347 adet halk otobüslerinin tamamı aktif olarak çalışacak olup, şehir merkezinde çalışan Büyükşehir Belediyemize ait 40 adet otobüs ile de belirlenen güzergâh ve saatlerde toplu taşıma hizmeti sunulacağı belirtildi.

Ek seferlerin de yapılacağı belirtilerek, “Sabah ve akşam yoğun olan saatlerde yapılacak ek seferler ile yaklaşık 2030 tur ve 70.150 kilometre toplu taşıma hizmeti verilecektir. Ayrıca, tüm araçlar Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı saha kontrolü ekipler ile merkezde bulunan araç takip sistemi görevlileri tarafından anlık takip edilecek olup sorun yaşayan vatandaşlarımız whatsapp Hattı: 0531 082 00 22 veya Alo Otobüs Hattı: 444 6 851 numaralarını arayabilir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim