Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada; Erdoğan, 30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde Arjantin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi’ne iştirak edecekler, 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde de Paraguay ve Venezuela’ya ziyaret gerçekleştirecek.

G20 Zirvesi, küresel gündemin başlıca konuları arasında yer alan sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine ulaşmak amacıyla yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi, uluslararası ticaret, kalkınma, istihdam, sağlık, dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği ile terörizm ve göç gibi konuların ele alınmasına imkân tanıyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu vesileyle Zirve katılımcısı bazı ülke liderleri ve uluslararası örgüt temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülüyor.

Buenos Aires’deki G20 Liderler Zirvesi’ni takiben Cumhurbaşkanı, 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyarette bulunacaklar. Sözkonusu ziyaretler, ülkemizden Paraguay ve Venezuela’ya Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Paraguay ve Venezuela ziyaretleri sırasında anılan ülkelerle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların ele alınması ve ikili ilişkilerimizin daha ileri taşınmasına imkân verecek çeşitli anlaşmalar imzalanması öngörülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Amerika ziyareti süresince Cumhurbaşkanlığına yardımcısı Fuat Oktay vekalet edecek.

Editör: TE Bilisim