Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri, AK parti Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleşen programda konuşan Başkan Erkoç, 4,5 yıl içerisinde yapılan hizmetleri ve devam eden hizmetleri anlattı.

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ile il genelinde 50 belediye ve özel idarenin kapandığına dikkat çeken Başkan Erkoç, özetle şunları kaydetti:

“Büyükşehir olmakla birlikte biz bütün şehir olduk. Kapanan belde belediyelerimiz ve özel idarenin yapacağı çalışmaları da biz üstlendik. Özellikle köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerinde çok büyük alt yapı ve üst yapı eksikleri vardı. Öncelik sırasına göre bu yerleşim alanlarında çalışmalara başladık ve diğer taraftan da merkezde çalışmaları yürüttük.

Bir taraftan toplu taşımada dönüşümü gerçekleştirirken, diğer taraftan ulaşımda tıkanan damarları açmak adına alt geçitler, yeni yollar, bulvarlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerle Kahramanmaraş’ımız örnek bir il haline getirdik. Yaptığımız hizmetler Türkiye’de örnek gösterilen hizmetler oldu ve birçok ödüle layık görüldük.

Gece gündüz demeden Kahramanmaraş halkına hizmetin en iyisini sunma gayretinde olduk. Yaptığımız 15 Temmuz Millet Bahçesi Türkiye’de örnek gösterildi, biz bununla da kalmadık, Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesi’ni yaptık. Şu anda Senem Ayşe Millet Bahçesi’nin yapımına başladık. Burası da tamamlandığı zaman bu millet bahçelerini birleştireceğiz ve ortaya 1000 dönümlük devasa bir bahçe ortaya çıkacak ki bu Londra, Newyork, Paris gibi metropol şehirlerde olanlar gibi olacak.

Geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanımızla Yedikuyular Kayak Merkezi’mizi genişleteceğimizi ve bu konuda Milcan için görüşmelerimiz oldu ve kendileri bu konuda gerekli olan işlerin yapılması için talimatlarını verdi, kendisine buradan çok teşekkür ediyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezimizi geçen yıl hizmete açmamıza ve 80 gün gibi bir hizmet vermesine rağmen 700 bin ziyaretçi geldi.

Bu yıl kar da erken yağmaya başladı ve hedefimizde 1,5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezi’miz Türkiye’nin  önemli bir kayak merkezi haline geldi. Çünkü 250 kilometre yarıçapında böyle bir tesis yok.Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya, Adıyaman gibi illerimizin yanı sıra İdlib, Halep gibi illerin de hizmetinde olan bir merkez oldu. Şu anda İdlib ve Halep’te durumlar düzeldiği zaman oradaki insanlarımız da buraya gelebilecekler. Geçen sene yol yeterli gelmediği için daha birçok aracın önünü kestik ve gidişe müsaade etmedik. Bu yıl ise orayı dört şeritli mükemmel bir yol haline getirdik. 

Kuzey Çevre Yolumuz ve ona yapacağımız bağlantılarla özellikle de 55 metre genişliğindeki yapımına başladığımız bulvarın da bir aya kadar hizmte girmesi ile ulaşım daha da kısalacak. Çünkü havalimanı kavşağından giriş yaptığınız zaman Yedikuyular Kayak Merkezi’ne 13 kilometre gibi bir mesafe kalıyor.”

Başkan Erkoç sunum eşliğinde gerçekleştirdiği hizmetlerin anlatımında teknik belediyecilikten sosyal belediyeciliğe, yol yapımından asfalta, kültür sanattan eğitime, alt yapı çalışmalarından üst yapılara, içme suyundan atıksu arıtmaya kadar birçok alanda yapılan yatırımları ve hizmetleri anlatarak yapılacak olan projelerden bahsetti.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim