Ülke genelinde büyük ses getiren projenin basın toplantısı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Demirli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla gerçekleşmiş ve ulusal basında yoğun ilgi görmüştü. İl genelinde de tanıtımlarına hızla devam eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Kadın ve Gençlik Kolları ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek EXPO 2023’ün tanıtımını gerçekleştirmesinin ardından bu sabah da Onikişubat ilçesi muhtarlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen programda Kahramanmaraş’ın geldiği konumu değerlendiren Başkan Mahçiçek, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada muhtarlara “mesai arkadaşlarım” ifadesi ile seslenerek, milletin seçtiği insanların birlik olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında EXPO ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Mahçiçek, olimpiyatlardan sonra evrensel çapta önem arz eden organizasyonlar olduğunu belirterek, Antalya EXPO’dan sonra Türkiye’de yapılacak en büyük 2. organizasyon olacağını söyledi. EXPO 2023 projesi ile Kahramanmaraş’a en az 2 Milyon ziyaretçi beklediklerini belirten Başkan Mahçiçek, kentte tanıtım eksikliğinin yaşandığını ve bu kapsamda da bugüne kadar yaşanan ve hissedilen bu açığı tamamlayacaklarını söyledi.

EXPO 2023 projesi için çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, yaklaşık 2-3 yıldır emek verdiklerini belirterek, ciddi bir çalışmayla 62 ülkenin imzasıyla EXPO’yu almaya hak kazandıklarını söyledi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN EKONOMİSİNE CAN SUYU EXPO”

Kahramanmaraş’a en az 50 ülkenin geleceğini belirten Başkan Mahçiçek, ekonomiye önemli düzeyde katkı sağlayacaklarını ifade etti. 700 ile 1 Milyon Dolar arası katkı sağlanacağını belirterek, EXPO alanının bir yaşam alanı olacağını ve işletme masraflarının da karşılanacağını söyledi.

EXPO 2023’ün hayat bulacağı Rekreasyon Alan ile ilgili de bilgiler aktaran Başkan Mahçiçek, “Dünyanın tek ikisi bir arada Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi, Avrupanın en büyük Kristal Lagünü, Kahramanmaraş’ımızın mesleklerini tanıtacağımız ve satışını gerçekleştireceğimiz Arasta Kültür Merkezi, toplantı, kongre ve tiyatro salonları gibi etkin kullanılabilecek verimli mekânlar oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana bir hikâyesi ve hayali olduğunu belirten Başkan Mahçiçek 4,5 yıllık hizmetinin sonunda bu hayali gerçeğe çevirdiğini söyleyerek, “Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yaptık” ifadelerine yer verdi. Daha sonra muhtarlarla tek tek ilgilenerek, sohbet eden Başkan Mahçiçek, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından kahvaltı programını sonlandırdı.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim