Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun İlçesinde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun Kaymakamlığı ve Göksun Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte empati yapıldı. Programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği beyaz bastonlar ve çeşitli hediyeler Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın tarafından engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Engelliler Şube Müdürlüğü personellerinden Psikolog ve Aile Danışmanı Samittin Akagündüz ve Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayşegül Çalık’ın katıldığı programda Göksun İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan parkurda protokol ve katılımcıların gözleri bağlanarak ellerine verilen bastonla yürümeleri ve empati yapmaları sağlandı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına ilişkin bilgiler aktaran Psikolog ve Aile Danışmanı Samittin Akagündüz, şunları söyledi:

“Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftasında olan 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Beyaz baston nedir? Görme engellilerin çarpma, düşme yaralanma, sakatlanma riskini azaltmaya yarar. Yürüyüş ve fiziksel aktivitelerde bulunan engellilerin yardımcı kaynağıdır. Kendilerine güven duygusu, bağımsız hareket edebilme yetisi kazandırmaktadır. Beyaz Baston görme engellilerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesinin bir sembolü hala gelmiştir.

“Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” sayesinde, farkındalık oluşturma ve çözüm amaçlı yürütülen etkinlikler ile göz sağlığının önemi vurgulanmakta, görme engelli kişilerin yaşadığı sorunlara çözüm yolları aranmaktadır. Türkiye’de 15 tane görme engelliler okulu bulunmaktadır. Engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, sorunlarına ortak olmak insana saygının ve en önemli göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız sadece belirli gün ve haftalarda değil her zaman hatırlanmalı ve desteklenmelidir.”

MARASPOSTA.COM

Editör: TE Bilisim